Opšta...Tu smo... > POTRAGA ZA UKRADENIM STVARIMA I MOTORIMA

Ako ne možemo da ih sprečimo bar da im otežamo...

<< < (7/13) > >>

zankiki:
Ovo je zanimljivo, i sigurno ću poručiti za svoj brod...

Dve stvari me zanimaju, ako si kapetane ovo bliže proučio, da ne gubim oči, a i drugima će biti zanimljivo!

1. Pretpostavljam da ti uređaji moraju nekako da komuniciraju sa... xm... nečim? Da li je potrebno da u njima bude sim kartica ili kako se to rešava? Koja je onda najisplativija varijanta? Uzmemo neku prepaid karticu da stoji u uređaju godinama?

2. Kako i gde možemo pratiti gde se brod trenutno nalazi? Taj deo mi uopšte nije jasan?

Kapetan:
1 da ide preko sim kartice
2 postoji sajt sa uredjajem dobijes user i pass

Meni stize u sledeci ponedeljak pa cu testirati...

Sent from my K00E using Tapatalk

zankiki:
Nisam bio lenj, pa sam pročitao, tako da mogu da odgovorim samom sebi:

1. Ubacuje se SIM kartica, koja može (i ne mora) imati odobren internet pristup.

2. Podaci se (ako je uključena internet varijanta) šalju GPRS-om, i mogu se gledati na internetu.
Ako nije uključen internet uređaj šalje SMS-om položaj, može u određenim vremenskim intervalima (svaki sat, svaki dan...), ili po zahtevu, verovatno se pošaljem sms na broj kartice koja je u uređaju, ili se nazove taj broj, a uređaj vrati na sms podatke o položaju.

U svakom slučaju jeftino i korisno!

Vidim da je kapetan već odgovorio, ali ja sam bio malo opširniji, pa neka ostane...

zankiki:
Kapetane, kad stigne, testiraj molim te kolika je potrošnja neta, da znamo koliko se isplati... Ne bi trebalo da bude puno, tipa 1MB na dan bi bilo sasvim prihvatljivo... Sa obzirom da šalje par cifara sa koordinatama...

Kapetan:
ih .. nikad to nije 1mb... treba uzeti najeftiniji internet paket bez ogranicenja...
ja imam u magacinu laptop sa nekom karticom koju placam recimo 600 dinara mesecno i ima neogranicen internet na malim brzinama ... idealno za ovu varijantu ...

ima ovde recimo:

http://www.vipmobile.rs/vip-internet/postpaid/vip-online-tarife-i-dodaci/tarife.2360.html

3gb 590 dinara... prihvatljivo ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju