E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Popravka drvenih prozora

(1/3) > >>

broker975fx:
Prednja dva velika prozora su drvena u realno dosta lošem stanju. Curkanja i curenja su do sada rešavana velikim slojevima silikona što sve ukupno ninašta ne liči. Počeo sam da ih razvaljujem i gitujem bodijem (malo onim grubim malo sa softom). Stare slojeve silikona sam ugrubo uklonio a u drvetu izbušio trule delove. (dalje nisam smeo razvalio bih sve) Šta raditi dalje? Da li postaviti između stakla i rama neku letvicu i sve to zaliti sa nečim. Mislio sam da koristim Siku 19 FC ili nešto slično gumasto. Imam i nešto epoksi smole pa mi pada na pamet i da time pređem pa onda sve to prefarbam? Imali neke ideje kako ovo srediti da ne curi a izgleda koliko toliko korektno

Zoran:

Napravi nove prozore ili naruci kod stolara da ti napravi.

Kapetan:

--- Citat: zoran  15, 06, 2010, 21:23:36 posle podne ---
       Napravi nove prozore ili naruci kod stolara da ti napravi.

--- Kraj citata ---

mislim da ti je to najpametnije resenje... mozes da vidis i sa novusom

broker975fx:
Pa to bih znao i ja :)
Nego moželi se ovo malo popraviti - git - osnovna farba-farba za drvo. Sika oko prozara i neka lajsna pa da drži jedno godinu dobro je. Nove napraviti ne znam baš koliko je jednostavno sobzirom da su uglovi i dimenzija malo čudni a ako stavljam nove prozore onda bi bilo uredu zameniti i ramove a onda je to već ozbiljan posao i otvara nova pitanja a to je da li su drveni prozori pravo rešenje ili možda plastika, aluminijum ili nešto slično. - sve u svemu otvaranje pandorine kutije a ja bih je najradije zatvorio :skull:

Kapetan:
vidi... kad si vec uradio onaj patos od letvica , uzmi plastiku (oko 500 dinara 100x 120 cm) ja je imam na brodu i odlicna je ... sa tastom iskopiraj prozore i uradi ih ... a te baci .. ako je drvo trulo uvek ce biti muke...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju