E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

jos malo o splavovima...pontoni

<< < (8/8)

captjerry:
naravno da nastavljam, cim pocne kisno vreme i ne budem imao sta da radim i boravim na vodi....:)

Whitesnake:
Zdravo drustvo novi sam  na forumu mada ga vec neko vreme pratim. Vidim da je tema zapela  ili nema zainteresovanih da se malo vise upoznamo sa samoizgradnjom pokretnih splavova.Ja naime planiram da pocnem samoizgradnju pokretnog splava(katamarana) na prolece.Inace po struci sam metalac i zamislio sam da sve odradim sam.E sad sve sam radio samo splav ne...pa prema tome ....??...googlao sam kojekude i tako to ali me interesuju konkretne stvari i vase misljenje,dakle planiram da napravim pokretni splav dimenzija 3.10 x8.60 pontoni bi bili slicni kao sto pravi  DJena Ship   pa me interesuje koliko bi takav splav bio plovan i dali bi puno gurao vodu ispred sebe ... zatim dali su  cetvrtaste cevi 50 x50 x3 odgovarajuce za ovakvu konstrukciju splava kao sto je ova
   tezina splava ne bi prelazila 4t i po mojim proracunima pontoni koje bih pravio bi bili 20-25 cm u vodi a napolju oko 40 -45 i dali je ta visina OK.(znam  sve o nosivosti pontona nego to pitam zbog visine talasa koji na Tisi mogu biti poprilicno veliki) lim bi bio 3mm(zbog tezine i nosivosti jer 4mm je jako tezak i samim tim smanjujem nosivost i plovnost a povecavam tezinu i dugotrajnost splava) .Da li da pravim rebra od flahova 50x5 ili moze i 40x5 ili 40x5 zbog tezine itd .Odmah da se razumemo da bi to gurao motor od 20-30ph i da mi bas neki idealni proracuni sto se plovnosti tice nisu bitni vec da splav ide 8-10km na sat i da trosi u nekim razumnim granicama jer on bi mi sluzio vise kao kuca na vodi (posto sam zagrizeni pecaros ) pa bi ga pokretao povremeno....toliko za sada poz...

Профа:
Ovako to rade u svijetu.

deda:
http://www.dailyicon.net/2008/08/boat-house-on-lake-huron/
Malo ideja za splavarose!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju