E, ovako treba... > Palubna oprema
Sidro
busa2:
sve to izgleda super i interesantno,sklopivo ... ali kad pojača voda na dunavu pa ubrza na nekih 5,5 km kako li ce to onda drzati ?
A CQR je super samo se kod nas mnogo slabo prodaje , dali ljudi neznaju ili su nepoverljivi ili je cena presudna... jbg. Mislim da je cena ! zato sto kod nasih ljudi uvek postoji bojazan :sta ako negde ipak zaglavi a ja ga onoliko platio ili ma da ja neeksperimentisem rekao meni pera da on ima to i to ...
Jedan dobar period sam koristio BRUCE sidro i bio sam zadovoljniji nego sa DANFORTH-om.
Nemo:
Da upravu si. Mada kod nas postoji nekoliko razloga za ne kupovinu dobrog sidra. Ali skoro niko ne razmislja na cenu ako popusti lose sidro. Ljudi su jos napravili oko za povratni konop za koji sam siguran da mozda mali procenat ljudi koristi, zato ga i gube. I ne vidim razlog za kupovinu prohrmskog kada cinkovano zavrsava posao.
Vecina misli da je sa jednim tipom sidra uhvatio sve terene.
A svako sidro ima druagciju primenu. A pre svega mnogi ne postuju da treba imati lanac posle njega, odgovarajucu duzinu konopca.
Imaju neke poducene savetodavce, a ljudi su u svakom katalogu napisali lepo gde se koristi sidro, za koju tonazu broda i treba samo neko da procita.
I jos najgora stvar vezuju svoje brodove nekim pertlama.
Na nasem brodu davno smo koristili danford sidro sa lancugom, na moru i reci nikad bukvalno se nije desilo da je proklizao.
Kada ga pustimo onda na motor u rikverc samo se pramac pokloni to znaci da je uhvatilo.
Jedina mana mu je to sto sam pre napisao da oce na stranu da hvata a to i nije bas dobro.
Jer ce da kliza dok obe lopatice ne uhvate. Sa CQR zglobnim tu tek nemam primedbi.
busa2:
slazem se :drinks:
busa2:
ok dule samo si malo vise gledao svoju pricu .
sta da rade ljudi koji imaju camce do 8m jel i oni da uzmu hall od 25kg
ti bar koliko sam upucen obilazis sajam nautike . pa jesili zapazio sve one jahtice od 8 do 12-13 m pa neke bogami i od 15 m koje sidro imaju na pramcu. BRUCE ILI HAND ili CQR I to nijedan nije imao preko 10 kg .cak sam jednog prodavca pitao dali su to sidra u standardnom paketu ili su oni to onako okacili i kako je sidrenje sa njima u smislu sigurnosti .covek me je čudno pogledao i odgovorio :pa naravno da su standardni deo opreme u brosurama sa detaljnijim opisom je sve objasnjeno ...
TAKO DA SE I SLAZEM I NESLAZEM SA TOBOM a evo i mog licnog iskustva . u jednom danu na uscu save u dunav predprosle godine po veoma visokom vodostaju sam oprobao sidrenje i sa bruce-om i sa danforth-om od 10 kg oba ,dubina 15 m duzina kanapa 30m camac tezak 2,5 t. danforth je malo rinovao svremena na vreme ali je zato bruce bio zakopan i ni makac .
e sad sta je tu orginal a sta kopija , ugao kraka , naleganje...itd ko je tu sad stručnjak ?
ja to prakticno na vodu pa da vidimo . tako sam i par musterija u radnji ubedio :ponesi danas ovo a sutra ovo drugo pa odluci . :)
Zoran:
Ko za usi da me vucete.
Nema sidra koje drzi na sljunku.
Sto se tice danfort sidra,dopada mi se jer ga imam,ali
gledam neka po radnjama i cudom se cudim.Nista nije is-
postovano.Ovde na sajtu sam postavio mere za original
danford sidro pa uporedite.
PS. na kamenjaru koristim macak sidro.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana