E, ovako treba... > Elektrika

Punjenje vise Akumulatora

<< < (6/7) > >>

zorter:
Kap, ovo i jeste skupo. :this: :nono:
 Mnooooooooogo je jeftinije uraditi diodama, ali ipak nek Marke pogleda u cemu ti je problem. Cini mi se da si rekao da si pregledao akumulatore pojedinacno i da su OK. A problem ti ipak ostao, znaci da nesto negde ne valja a ti to ne vidis.
One diode ti tacno razdvajaju akumulatore po potrosacima i tako ces uvek imati jedan akumulator za alnasovanje i kao rezervu, jer se najredje koristi a ostale rasporedi sa potrosacima da bi se ravnomerno praznili, a istovremeno svi punili na solaru ili ispravljacu. Nek ti Marke postavi diode da ti punjac sa motora puni samo onaj koji ces koristiti za alnasovanje, ili nek izbaci punjenje sa motora, posto imas solarno punjenje. Da ne bi opteretio magnet sa motora, kad se isprazne ostala tri akumulatora i prilikom punjenja povuce veliku struju za punjenje svih 210Ah kapaciteta.

Kapetan:
meni je pogonski akumualtor odvojen od svega i nalazi se samo na motoru ...

ovo su 4 akumulatora koja su na solaru ... znaci pune se samo sa solara.. ono sto me brine jeste da sa diodama ili nece da se pune il nece da se trose..  diode pustaju struju u jednom smeru a ne u dva smera

marke:
Upravo tako; znaci da ti diode i ne trebaju jer ako hoces da ti se svi pune s istog izvora i da svi napajaju iste potrosace onda samo ubacujes otpor u kolo a nista ne dobijas. Vazno je da utvrdis da li gubis struju negde, nemaju kapacitet, losa masa ili se ne pune dobro zbog greske u regleru.  sta god da je moze da se utvrdi jednim pregledom. 

Kapetan:

--- Citat: marke  15, 06, 2010, 15:48:38 posle podne --- sta god da je moze da se utvrdi jednim pregledom.

--- Kraj citata ---

doktore zakazujte ja cu se uklopiti :) :good:

danas, sutra, prekosutra, javljaj !!!

ljubac:

--- Citat: Kapetan  15, 06, 2010, 15:41:05 posle podne ---meni je pogonski akumualtor odvojen od svega i nalazi se samo na motoru ...

ovo su 4 akumulatora koja su na solaru ... znaci pune se samo sa solara.. ono sto me brine jeste da sa diodama ili nece da se pune il nece da se trose..  diode pustaju struju u jednom smeru a ne u dva smera

--- Kraj citata ---

Ma diode nisu problem.prosto rečeno ne bi oni izolatori(iz predhodnih postova) koji su u suštini diode onoliko koštale a ljudi bili budale pa kupovali,znači ipak vrede nečemu.

Nego kap da ne pokušavaš perpetum mobile.PROBLEM je više nego OČIGLEDAN.Ako se nevaram tvoj panel je 120w 7A.I to u idelanim uslovima pun sunčan dan i postavka panela pod 90 stepeni u odnosu na sunce.Teoretski.Sve i da imaš uvek 7 A nemaš teoreme da napuniš 4 akumulatora sa tim solarnim panelom i to rekao bih da ti je problem.Akumulatori su uvek poluprazni ili ako baš hoćeš polupuni.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju