Nautika opšta... > EKOLOGIJA

NALEPNICA, ZASTAVA, POSTER - STOP DJUBRETU NA REKAMA

<< < (4/10) > >>

odissej:
 Espresso,tvoja ideja je (za sada) moj favorit.Iako je "prezasicena" detaljima, to moze biti i dobro jer ce naterati ljude da zastanu,pogledaju je i zamisle se...Jedino bih umesto Al na metalu stavio Fe, jer Al vec stoji tamo gde treba.Takodje bih napravio i drugi izbor boja, vodeci racuna o vezi boja i otpadaka.Bravo za ideju!

budens72:
Zar vi stvarno mislite da neka nalepnica može drskog,bezobraznog i nevaspitanog čoveka naterati da baci smeće u kantu a ne u vodu ili bilo gde u prirodu.To može naučiti samo ako mu neko naplati debelu kaznu.Svi oni znaju da je zabranjeno bacanje smeća u reku i bilo gde osim u kontejner i kantu za smeće,ali se ovde radi o svesti ljudi koje jedino kazne mogu naterati da se ponašaju kako treba.

budens72:
Ja apsolutno podržava sve napore da se narod osvesti i da shvati da sami sebe uništavamo zagađujući okolinu,nego mislim da je jedini pravi način hvatati na delu počinioce i kažnjavati ih tako visokim novčanim kaznama,da im nikada više na pamet ne padne da se ponašaju tako bahato.  :nono:

drug_igrutin:

--- Citat: Dule  02, 03, 2009, 23:30:12 posle podne ---
Na kraju krajeva, da i ne bude tako nas desetak entuzijasta neće sutra kriviti sebi što nisu učinili ništa a mogli su.

--- Kraj citata ---

:good: :good: :good:

Još bi napomenuo da će možda imati uticaja na mlađe naraštaje, da se barem oni malo zamisle oko zaštite okoline, jer ima dosta njih koji kući sigurno neće čuti ništa na tu temu!
Mada se slažem i sa budensom u delu naplate kazni, ali dok to dođe kod nas može biti i prekasno (mada kako je prazan budžet može i to da im padne na pamet  :)).

captjerry:
budens, zbog tih nekih koji nemaju morala bar 50 posto labilnih, vodjeni njihovim primerom uradi isto...a uhvatiti nekog na delu nije ni malo lako...to sto inspekcija naplacuje kazne vlasnicima splavova sto nisu ocistili svoju akvatoriju je glupo i bez efekta...oni ce sve to da proslede dalje i tako do djerdapa...a nekad mozes da ocistis splav sad i za dva sata da bude kao da nisi pipnuo mesecima...
ja sam mislio da se nece prosiriti dalje kad sam nacrtao onaj znak, vec da stavimo na portal ali sam odusevljen sto ide u ovom pravcu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju