E, ovako treba... > Materijali za brodogradnju

Poliesterske Smole

<< < (2/4) > >>

Darkobp:

--- Citat: Kapetan  09, 06, 2010, 14:21:54 posle podne ---
secam se da mi je Mladja iz Tri Princeze rekao da na je najbitniji nanos gealcoata tako da tu ne treba stedeti...

--- Kraj citata ---

a bas njegovi Dunas-i svi preko 7,8god starosti vec imaju tragova osmoze na sebi :diablo:

Kapetan:

--- Citat: Darkobp  09, 06, 2010, 14:33:43 posle podne ---a bas njegovi Dunas-i svi preko 7,8god starosti vec imaju tragova osmoze na sebi :diablo:

--- Kraj citata ---

Dunas je problematican po par pitanja... tu je bilo vise vlasnika celog projekta, ko zna kako se to radilo, mnogo babica kilavo dete...

treba gledati druge camce koji su inicijalno Mladjini ...

Darkobp:
Mladja koliko znam koristi Reichold-ovu poliester smolu(made in Itali) a koliko sam cuo da one bas i nisu extra kvalitetne

Vuk:

--- Citat: Darkobp  09, 06, 2010, 14:41:41 posle podne ---Mladja koliko znam koristi Reichold-ovu poliester smolu(made in Itali) a koliko sam cuo da one bas i nisu extra kvalitetne

--- Kraj citata ---
welcome to serbia!

Barba:

--- Citat: Kapetan  09, 06, 2010, 14:21:54 posle podne ---poliester ce i biti koliko vidim ... citam o epoxiju i po mom misljenju zahtevan je za rad a ja bas nisam majstor koji ce sve da ispostuje... a posle zastita...

secam se da mi je Mladja iz Tri Princeze rekao da na je najbitniji nanos gealcoata tako da tu ne treba stedeti...

sta je taj top coat?

--- Kraj citata ---
Naprotiv, poliester je zahtevniji za rad, smrdi ko sam djavo, a umesana smola se steze za pola sata max. Oni poliester pakovi (mislim da su Dugini) koji se kupuju po farbarama se stezu i brze (desetak minuta). Epoksi ima duze vreme za rad. Veca povrsina dna posude u kojoj se mesa produzava vreme stezanja. Prakticno ne smrdi u odnosu na poliester. Jedina mana epoksija je cena.

TopCoat je nanos koji nije kvalitetan i nepropustan kao GelCoat i sluzi za zastitu unutrasnje strane korita. Upravo je razlog zasto se kaze da je osmoza mnogo opasnija iznutra, tj cesce se pojavljuje. Razlog za koriscenje TopCoata je niza cena.

Cenu i kvalitet camca u dobroj meri definise debljina GelCoata. Ona je kod kvalitetnih camaca 2-3 mm, a moze biti i deblji. GelCoat takodje mozes da nabavis kod Slavise u Mirijevu.     

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju