E, ovako treba... > Planovi za plovila

BARRACUDA 18

<< < (3/10) > >>

Kapetan:
Impuls ce prebaciti to u autocad nego ja gledma da nekako ubrzam proces ....

inace ista stvar je i kod Van De Stadta i Bruce Robertsa (osim Cutting files).. znaci to je to ..

Kapetan:
na kraju sam iscenirao na velikom scaneru... cena je 150 din za crno beli scen ili 180 za sivi ... profi su odradili ...

Impuls je vec prebacio sve u AutoCad danas... tako da  nam ostaje sada rezanje probnog uzorka u razmeri 1:10 , taj model u razmeri nece sluziti za gledanje karakteristika jer karakteristike znamo vec da bismo sve uklopili to jest shvatili kako se sve uklapa...

na zalost ne postoji oplata na planu pa su sto se moje izrade tice sada postavljaju pitanja kako raditi ...

iz velikh komada , ili iz traka ... da li da radim sa AIREX-om (4mm10mm4mm) ili poliester ... lomatam se oko odluke i naravno cene...

btw jel zna neko gde se kupuju poliesterska vlakna i airex?

Impuls:
Hmm, razmisljam da model bude 1:6.33, to je otprilike razmera Barbike i Kena (da, da, imam ceru... :) )
pa bi kombinacije oko enterijera i kabine na modelu bile realnije.
Inace, sto se Airex-a tice, odavno sam u bezuspesnoj potrazi za slicnim materijalom.
Najpribliznije na sta sam naisao (od toga sam pravio rep i rezervoar za motocikl) su
paneli za izradu klima kanala. Tvrdi poliuretan, oblozen sa obe strane Alu-folijom.
Trpi neoprenska lepila (Neostik, Tigar...) i poliester. Imao sam neke otpatke toga
u firmi. No, nisam siguran da bi cena bila pristupacna (?) a i Alu folija mora prvo
da se "oljusti".
Pokusacu danas da nazovem par ljudi i da se raspitam za "foam core" materijal...

Kapetan:
moze ta razmera skoro pa zlatni presek :)

ako radimo foam onda 4mm sperka pa 10 mm foam pa opet 4mm.... ali nemam ideju kako da izvedem ovih 10mm pene...

Barba:

--- Citat: Kapetan  09, 06, 2010, 02:03:08 pre podne ---btw jel zna neko gde se kupuju poliesterska vlakna i airex?

--- Kraj citata ---

Poliester i poliesterska vlakna mozes da nabavis u Mirijevu, ali obzirom da ti trebaju za model mozda bi mogao da i da pogledas po nekim modelraskim klubovima, mada je tamo mnogo skuplje, anyway

063-387963 Slavisa-Mirijevo

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju