E, ovako treba... > Johnson & Evinrude
Johnson 70 hp SeaHorse vrednost i godiste
mossi:
--- Citat ---Pa i nije ti nešto štedljiva ta Yamaha. Mi smo se od Donjeg Milanovca vratili uzvodno do Banovaca (240km), za 9 sati i potrošili oko 90 litara goriva, pri prosečnj brzini od 30km/h.
Po toj računici, matori dvotaktni Johnson troši 0.375l/km. Tako gledano, tvoja skupa, nova Yamaha nema baš neko ekonomsko opravdanje.
Ukupno na regati, prešli smo 550km i potrošili 180l goriva, to odgovara potrošnji od 0.32 litra po kilometru, pri prosečnoj brzini 25-30km/h.
--- Kraj citata ---
Kako nije, ja da sam se spustio do Djerdapa, a vratio gliserski potrošio bih isto ili malo manje, oko 190L
190L/975km je 0,1945L/km, a to ja DUPLO MANJE goriva plus nema dvotaktola. Finansijski je to više nego duplo! :dance:
Pa nije ni da nije štedljiva. :)
:drinks:
SALE NB:
Pa ti reče da Yamaha troši uzvodno oko 0.3l /km, a moj Johnson troši 0.37l/km.
Teško da je to duplo manje.
Ti doduše ne sipaš dvotaktol, ali zato menjaš ulje i plaćaš servise svako malo.
Sve to Johnson ne treba.
Ma koliko god glupavo bilo porediti 30 godina staru američku pentu sa novom japanskom, razlika u potrošnji je 30% max.
A sa Johnsonom ja u startu imam 3000 evra džeparca za gorivo na razlici u ceni!
Kapetan:
--- Citat: gorance 05, 06, 2010, 18:40:21 posle podne ---
--- Citat: Kapetan 05, 06, 2010, 10:45:32 pre podne ---kud ja uzeh hondu...
4 litre na cas za brzinu od 8 km.... 0,5 l po kilometru
--- Kraj citata ---
E sad bas....Kod tebe na ladji?Koje snage je motorino?
--- Kraj citata ---
15 hp Honda .. trosi oko 4 litra (od 3-5) na sat
ajveks:
Sale koliko li realno trosi Evinrude e-tec 25ks bio sam u Radulovicu merko sam ga.Ali ono sto ti kazes 3500 eur djeparca... :dance1: Ima li neko taj motor?
Vuk:
Odlično! Saletov i Ajvaksov odgovor je na mestu, pa pitam ako hoćete da malo o tome polemišemo (može se otvoriti i nova tema da ovu ne skrećeno s puta)
Dakle isplativost novog motora. Kupiti novi ili ostati pri starom motoru?
Uzeti u obzir cene servisa, potrošnju goriva i bla, bla pa ako hoćete.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju