E, ovako treba... > Elektrika
Alternativni izvor el. energije
Pingvin44:
.
Kapetan:
posto najverovatnije krajem sledece nedelje stizu solarni paneli navijam za njih :)
cena ce za nas foumase biti 2,1 evro plus pdv ...
na brodu na kome imam :
Radio
Rasvetu
LCD TV
Signalizaciju
Radio stanicu
Sonar
koristim 120w solarni panel i jos nisam krenuo da trosim akumulatore... uskoro stize i jaci inverter tako da cu prikljuciti i frizider pa javljam iskustva...
za vikendicu ti treba maximalno oko 240 w i 300aH u akumulatorima .. ukupno oko 800 evra i nema zime vise nikada... to je mozda i previse jer sam racunao da imas veliki frizider na 220 v koji vuce 100w (vecina vuce manje ili je na plin) i sijalice zarulje ... znaci stednja nula...
uz stednju mozes da prodjes i jeftinije ....
ako uporedis ovo sa recimo varijantom agregata :
agregat 100 evra
dnevno do 10 evra
pa pomnozi to sa 20 godina kolika je garancija na solar.... i odbij buku donosenje goriva i slicno... ja imam agregat ali sam za busilicu brusilicu i slicne jace potrosace ...
fisherman:
@pingvin
i ja isto to trazim kao i ti :)
nadjoh na nekom sajtu sad pa evo da podelim:
Standardni paketi
Sastavili smo za vas standardne solarne pakete. Standardni paketi za vikende, zadovoljavaju potrebe za napajanje potrošača 2,5 dana u nedelji.
Svaki paket sadrži potrebne komponente: solarni panel, regulator punjenja akumulatora, akumulator i pretvarač na 220V.
Solarni sistemi za svakodnevno napajanje
Uvodjenje struje za svakodnevne osnovne potrebe, kao što su svetlo, frižider, TV, danas ne predstavlja nikakav problem.
Struja za svaki dan, bez plaćanja dodatnih troškova, za male potrošače tokom prelaznog i letnjeg perioda.
Za izdvojene objekte kao što su salaš, kuća na selu, vikendica, prikolica ...
Kapetan:
odvalju sa cenom ...
80w panel sa pdvom oko 200 evra
15 ampera regler 30 evra
120ah akumulator oko 120 evra
sve ukupno 350 evra sa uracunatim pdvom , a kod njih je to sve isto 890 evra (ne znam za pdv)
fisherman:
ma ja sam to vise dao zbog potrosnje i uredjaja....
A cene su ludilo;....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju