Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Privremeni uvoz plovila
Goran Mitrovic:
Da to je privremena registracija jedrilica koju pominjem je registrovana u Nemackoj na moje ime i za Srbiju tj Beograd po zakonskoj regulativi bez prijave na granici bezi cega za 3 meseca 250€ privremena registracija ili svaki put da padne kicanovic kad te panduri startuju na vodi :) Svi plovni objekti gde god da su Placaju od veza pa do raznih taksi u zavisnosti od duzine i konjskih snaga ali o moru nemogu mnogo da pricam jer nisam jos probao ali znam da moj kum sa gumenjakom ide svake godine u Crnu Goru i nista ne placa i niko ga ne dira .
Srecko Sojic:
dobro a sta se desava kad ja iz Bosne recimo Savom uplovim u Srbiju?
Misha D:
Svako plovilo sa stranom zastavom se mora prijaviti kapetaniji gde ce se pretezno koristiti. Uz dokaz o stranoj registraciji i vlasnistvu kapetanija izdaje Resenje za privemeno koriscenje u medjunarodnim vodama (Dunav i Sava imaju taj status). Placa se taksa od oko 50e mesecno i mora se platiti obavezno osiguranje za taj mesec, ili za vise meseci ukoliko planiras da toliko plovis.
Srecko Sojic:
au!
Goran Mitrovic:
Evo odgovorio ti je ako udjes vodenim putem javis se kapetaniji i carini i tu ti oni uzmu meru ako ides kopnenim putem moras da se javis carini oni te propuste ali se javis kapetaniji u prvom mestu gde spustis camac u vodu i onda ti oni uzmu meru. Ako to ne uradis onda spremis sitne pare i pricas sa policijom a oni pretezno pricaju evropskim jezikom i domacim Srpskim (dinarima ) :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju