E, ovako treba... > Elektrika
Led rasveta na brodu - by Marke
Kapetan:
--- Citat: Dule 26, 05, 2010, 12:18:42 posle podne ---Ali si lose, po meni, to vezao za nosac sijalice. Brzo ce korozija poceti da pravi probleme. Te kontakte moras zalemiti.
--- Kraj citata ---
razmisljao sam o lemljenju , ali sta ako crknu diode? jos je to u fazi testa ... sijalice nisam jos uvek bacio cuvam ih na brodu i ako crknu diode bas kad ne treba odmah sijalice ubacujem zato nista nisam dirao oko lezista, ako se pokaze da sve radi kako treba uradicu nova lezista samo za diode i uraditi rezervne setove dioda da mogu da menjam ...
ovih dana cu uraditi test na vodi da vidim razliku u osvetljenju, mada znajuci kako sija marketov brod nema tu greske :good:
marke:
Moze se to sve prepraviti da bude profi jer je preskupo a kad se otvori nista pametnije od kapetanove veze. Ona tanjirasta svetiljka je odlicna i ja sam dve prepravio na aku baterije od 1.2v tri komada umesto 4 AA obicne i ubacio dzek za punjenje kao na Nokia telefonu starije generacije i sada rade punim sjajem duze od 36 sati, moze se puniti Nokia punjacem za 220v ili za kola na 12v. Jednu pravim za Samardzu na 12v a imam i ja jednu spremnu ako mi treba.
A pozicije su mi LE diode i jace su od original sijalica a ne crkavaju niti se greju, trose 0.5w sve zajedno.
Kapetan:
marke daj semu kako da povezemo direktno na 12v , ja cu danas sutra do kineza pa da svratim u Micro Princ po delice :)
Misha D:
Umesto vezivanja ili direktnog lemljenja kontakta video sam bolje resenje: sa originalnih ili starih klasicnih sijalica se skinu one kupaste kapice-kontakti i u njih se zaleme krajevi led-dioda. Lako se menja i ne gubi kontakt.
Kapetan:
--- Citat: Misha D 26, 05, 2010, 18:19:30 posle podne ---Umesto vezivanja ili direktnog lemljenja kontakta video sam bolje resenje: sa originalnih ili starih klasicnih sijalica se skinu one kupaste kapice-kontakti i u njih se zaleme krajevi led-dioda. Lako se menja i ne gubi kontakt.
--- Kraj citata ---
i ja sam o tome razmiljao ... ali sijalice koje su bile orginalne u kucistima su slicne ovima
na mestu ih ne drzi navoj ili neki klip mehanizam , vec pritisak ove dve plocice odozgo i odozdo (iznas i ispod lezista) sa gornjih slika ... razmisljao sam cak da ubacim neko drvce ili sta vec al sam odustao posle cu da budzim dodatno da legne ako reba za sada ovako ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju