E, ovako treba... > Palubna oprema
Čaklja - neizoistavni deo opreme
Kapetan:
Aj da pomenem jedan deo opreme koji je mene vise puta spasao ... Naravno radi se o cakllji...
jedino sto mi nije jasno sto nas covek bezi od caklje.... a posle kuka...
cene u gradu se krecu od 1000-3000 dinara ali vrede desetostruko toliko, pocev od parkiranja vecih brodova, vadjenja raznih stvari iz vode, "dovatanje" obale pa na dalje...
evo ih par vrsta caklji raznih namena...
ja imam aluminijumsku teleskop caklju sa plasticnim vrhom... gledao sam i drvene sa metalnim vrhom i mogu reci da su prelepe .. ali kada sa jednom rukom morate da "dohvatite" nesto daleko a drugom rukom se drzite za brod onda tezina caklje ima presudnu ulogu u lakoci rukovanja sa njom , u tom slucaju su u prednosti aluminijumske caklje...
Pera GARMIN:
Još nisam našao žutu čaklju (vrh), čim je nađem kupujem...
za sada sam našao žuto drveno držalje 1.6m u uradi sam, na njega može i crni vrh za čaklju :pioneer:
captjerry:
mi ih pravimo...metalne sa drvenom i alu drskom...do 3m duzine
ovo sto si video na slici je za camce i brodice...tipa da se malo privuces, pomeris pomocni camac ili dohvatis konop koji je ispao u vodu...za nesto jace i sve poslove oko splava ne vrede...
postavicu sliku ovih nasih sutra ako stignem
captjerry:
pa to ti kazem...mi smo ih pravili za nas i za neke nase klijente i prijatelje...sad razmisljam da zaredjam i napravim jedno 30-ak komada za drugare forumase...one sa drvenom drskom su jednostavne, malo varelnja i farbanja, zastitis drvo i sve to spojis...ove alu pravimo tako da plutaju po vodi, pa tu nema busenja kroz cevku jer mora da je hermeticki zatvorena pa ima malo vise zezancije...ali je ehtra, jer sa cakljom od 3m mozes svasta da uradis mnogo lakse i brze...
ako ima zainteresovanih, da vidimo sa kapetanom pa da stavi u e-shop...naravno cena neka da pokrije samo troskove i naravno samo za forumase...
Kapetan:
--- Citat: captjerry 25, 02, 2009, 10:19:33 pre podne ---pa to ti kazem...mi smo ih pravili za nas i za neke nase klijente i prijatelje...sad razmisljam da zaredjam i napravim jedno 30-ak komada za drugare forumase...one sa drvenom drskom su jednostavne, malo varelnja i farbanja, zastitis drvo i sve to spojis...ove alu pravimo tako da plutaju po vodi, pa tu nema busenja kroz cevku jer mora da je hermeticki zatvorena pa ima malo vise zezancije...ali je ehtra, jer sa cakljom od 3m mozes svasta da uradis mnogo lakse i brze...
ako ima zainteresovanih, da vidimo sa kapetanom pa da stavi u e-shop...naravno cena neka da pokrije samo troskove i naravno samo za forumase...
--- Kraj citata ---
deal eshop je sve blizi testiramo softwere trenutno :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju