E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Brodski auspuh (lonac)
drug_igrutin:
I za ovaj sistem hlađenja je potrebna voda iz reke/mora, hladi izduvnu granu i izlazi sa izduvnim gasovima. Time se rešava i buka i hlađenje izduvnih gasova.
bungee:
Malo je bajata tema al ipak da pitam pa mozda neko i odgovori. Kakva je situacija sa hladjenjem izduvne grane kada je u pitanju motor sa turbinom? Da li bi se islo onda na pravljenje nove grane sa prolazima za vodu koja je hladi pa tek posle turbine napraviti labudov vrat i uliti vodu u izduv?
mesechar:
koji motor je u pitanju ako je mechka mozes pogledati temu " marinizacija mercedesovog motora" nas forumas StVlada je napravio kompletan rashladni sistem sa hladjenjem grane i ulja za merdzu 300 td pa mozes njega kontaktirati a ja ti eventualno mogu pokazati marinizaciju na svom brodu ali je u pitanju meckin 250 d bez turba
bungee:
mislio sam mozda da probam sa nekim vw 1.9td, cini mi se da je to ok za marinizirati, bice uvek delova itd.... jedino sto sam ja mislio neki od 81KW (pasat b5 ili tako nesto) a oni imaju kompjutere itd... nije prost kao 1.9td od golfa 3 koji je nazalost 70ak KW, al valjda nece biti problema ni sa tim kompjuterima... hvala na odgovoru i ponudi da pogledam, u principu ostatak marinizacije nije nikakav problem interesovao me samo ovaj deo oko turbine...
stvlada:
Kada sam se odlucivao za motor koji marinizirati bila je dilema izmdju VW 1,9 tdi i mercedesa.Izabrao sam mecku zbog vise razloga:
-jaci motor
-trosi D2 koji mozes lakse da nadjes na vodi
-nema kompijuter( kod tdi-a moras da mu pravis lazne podatke)
-izdrzljiviji
-jednostavan i nije skup za odrzavanje
jedina mana mercedesa veliki gabariti i tezina
kod mene kroz turbinu prolazi motorno ulje(fabricki sistem)a ulje se hladi recnom vodom kroz izmenjivac toplote koji ujedno hladi i antifriz.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju