E, ovako treba... > Enterijer
prirucni primus
poljo:
Stavljali svjeze gorivo
marke:
Ako je kao ovaj na slici koristi se benzin i odmakne ona pregrada upali se benzin koji malo curne u tanjir ispod da se ugreje gorionik i rezervoar. To napravi pritisak u rezervoaru pa kad pocne da radi kao let lampa spusti se stitnik i radi vrlo dobro i jako, moze da skuva lonac pasulja.
nauticant:
To Marke, HVALA, sutra proba ! Ajde mi samo malo preciznije objasni kako da dodjem do toga da curne u onaj tanjir malo benzina. Kad sam koristio alkohol, na pocetku nece da krene a ja dunem malo u rezervoar i krene malo alkohola na ventil. A sad sta da radim, bezveze mi da duvam u rezervoar sa benzinom?
marke:
Trebalo bi dok je hladan da samo curi na diznu i sliva se u tanjiric. Kad ga napuni (tanjiric) zatvori se dizna i upali to gorivo da odgori i ugreje gorionik. Kad je na izdisaju pusti se malo da dotice i uskoro krene de lepo gori.
Ako gorivo ne krene samo kad se pusti znaci da ima djubreta u vodovima ili na dizni. 114
nauticant:
OK hvala mnogo, danas sam probao radi ko ludo. Nece sam benzin da potece nego malo vate natopim alkoholom zapalim i kad se to zagreje u tanjircetu, otvorim ventil i krene da radi kao brener. Probao da odsrafim vodove da bi malo procistio al to je tako zapeklo pa mislim da nije pametno dalje pokusavati. Skuvao za 15 min kolicinu vode koju juce na alkohol nisam mogao ni za 55 min.
Jos jednom HVALA, umalo da ga prodam
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju