E, ovako treba... > Brodski motori
Brodski motori gde sta i kako ...
Vuk:
--- Citat: Ljuba 22, 05, 2009, 15:32:02 posle podne ---Juče bio u Pevecu i videh neki dizel motor, 8KS ali kao za inat ne upitah za šta je. Kao da nema vodeno hlađenje, bar nisam to video...
--- Kraj citata ---
motor sa slike je za ugradnju na motokultivator, nije za ugradnju na brod jer nece imati dovoljan protok vazduha potrebnog za hladjenje motora ( ugradjen u bunkeru)
Darkobp:
--- Citat: banemasulovic 05, 05, 2010, 08:57:41 pre podne ---zna li neko kolika je radna temperatura motora koji je ugradjivan u traktor rakovica 60.Marinizirao sam ga ali mi na satu *univerzalni sat sa tamica stalno pokazuje pregrejanost /kazaljka udje na crveno/kada pipnem motor on nije preterano vruc niti vidim nekakve znake pregrevanja.izadio sam termostat ali mi se opet pojavljuje kazaljka u crvenom polju
--- Kraj citata ---
Probaj da zamenis sat ili je sam davac temp.(sto ce pre biti) koji je uvrnut u bloku motora sa kojeg ide zica na sat za temp.neisparvan pa ti lazira podatke :good:
Ide redom i naces kvar :good:
Obicno svim vodeno hladjenim motorima optimalna temp je oko 80-90c a vazdusnim oko110-120c a to bih vec veoma lepo osetio pod prstom kad ga pipnes i secao bih se toga jos dugo :taunt:
zorter:
Darko je u pravu. Obicno termodavac nije uskladjen sa instrumentom. Najbolja kombinacija je kad su oba sa istog vozila. Jedino su tako uskladjeni parametri.
banemasulovic:
sat i davac su sa tamica majstori su mi rekli da je to upareno,probacu da zamenim i jedno i drugo pa da vidim,neko mi je preporucio da probam sa satom koji ima nesto poput sajle a da skinem ovaj sa zicom i to cu probati hvala na pomoci
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju