Nautika opšta... > Nautičke reportaže

Omiljena destinacija - Male vode

<< < (2/7) > >>

Pera GARMIN:
Dule,
sonari uglavnom mere od 0.6 - 1m na više. Mada je deklarisano pouzdano merenje tek od 1 - 1.5m. A problem je u prevelikom površinskom šumu - gomili zbudženih ehoa koji se javljaju u plitkoj vodi, pa je uređaju teško da odredi koji se signal vratio od dna, a koji se odbio od površine pa ponovo otišao do dna. Ako je dobro montirana sonda, već preko 2m mora da ima "čistu" sliku... A dosta zavisi i od podešavanja "gain"-a.

Pokušaću ove godine da izvedem detaljnije snimanje srednjih voda koristeći GPS+Sonar... samo da nađem vremena da to i analiziram, i eto nam detaljne mape...

espresso:
kao sto rekoh bilo bi lepo kada bi iskustva ljudi sa foruma mogla da se prenesu na SCG route. isti problem smo komentarisali za ulaz u Gajski rukavac. onda Belegis, pa Beljarice i sl. naravno uz detaljno snimanje situacije.

Pera GARMIN:
Počeo sam da skupljam korisničke waypointe i da ih slaže za v2.0, Aka je već poslao svoje na petar.maksimovic@infoteam.rs pozivam i ostale.
Potrebno je poslati waypoint u gpx ili gdb formatu (iz mapsource-a), ili .kml fajl iz Google Eartha...

Arsa:

--- Citat: Dule  27, 02, 2009, 13:52:14 posle podne ---Bela linija je plićak na koji sam ja nasukao, koliko je dugačak nizvodno nisam bio spreman da ispitujem ali sad u nedelju ako kap ide zamoliću ih da ponovo okače metlu pa da to lepo označe dok se sprema roštilj.
Crvena linija je putanja kojom je bezbedno ići i dubina je uz obalu 9 m.

--- Kraj citata ---

Planiram u četvrtak da skoknem do Malih Voda i tamo prenoćim. Naravno da ću probati  cam

Nikada nisam boravio na tom delu Dunava. Šta preporučujete.

Blizinu vikend naselja Bela Stena,

Čakljan (sa leve ili desne strane gledano nizvodno),

Donja ada

Ili Štefanac?

Za sada su mi jedine informacije podaci iz knjige Dunav od Bezdana do Timoka i ova tema.

bugi:
Ako pecas belu i sarana idi u male vode
Tamo je dobra zavetrina i moze svasta da se upeca
Znam da bela jede na plovak i fider u Visnjici pa mozda i dole jede ali onda racunaj da su 3 puta krupnije nego u Visnjici

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju