E, ovako treba... > Elektrika
Svetlosna obeležja na plovilima
Kapetan:
gde bre imaju te kamionske varijante ja to nigde ne nadjoh ?
Kapetan:
ja moram menjam moja svetla , imam ona klasicna brodska al su losa.. a opet da dajem 10 evra za komad ne pada mi na pamet jurim nesto jeftino pa makar sa kamiona, ako ne nisa barem su predvidjena za extremnije uslove i duze ce trajati :good:
captjerry:
Ja se ne bih igrao sa nekim tamo svetlima....sustina navigacionih svetala je da vas vide i da znaju u kom pravcu plovite a to na vodi znaci nekad i glavu...nauticka svetla se prave sa onim socivima i nije slucajno tako...dati dosta para na pojas, kolut i drugu sigurnosnu opremu koju najverovatnije nikada necete upotrebiti i to mi je ok ali petljajuci sa tamo nekim svetlima mozete dobiti prilku da ih testirate u praksi...
@Dule
imas u Beomarine led sijalice za nav. svetla...sastoje se iz vise malih led-ova u kucistu obicne sijalice (one duguljaste) za nav. sv....cena je negde oko 800 din...mozda mogu da narucim sa druge strane isto led sijalicu za nav.sv. koja je iz jednog dela, tj. istog je oblika kao obicna samo sto je veliki led i cini mi se da se bolje vidi od ove iz beomarine...
zorter:
Koliko je meni poznato (Dule, ispravi me ako grešim), bočna svetla (crveno i zeleno) smeju da se vide samo pod uglom od 90 stepeni. A koliko vidim mnogi postavljaju bocna svetla da se vide i s pramca i sa krme. Bočna svetla treba da se vide sa pramca i s boka a nikako s krme. Jedino svetlo koje sme da se vidi pod uglom od 360 stepeni je belo svetlo koje bi trebalo da stoji na najvisoj tačku plovila (katarki, jarbolu....). Ako grešim, ispravite me.
zorter:
Znaci bio sam u pravu, a da unosi pometnju, to je nevorovatno. Ima cak onih koji bocnim svetlima zamene mesta pa je na levom boku zeleno a na desnom crveno. I to sam doziveo. Kaze covek jeste zeleno sa desne strane, a ja ga pitam kako, a on odgovora "Pa stao sam ispred camca i s desne strane stavio zeleno a s leve crveno!" Sta reci? :wild: :diablo:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju