E, ovako treba... > Elektrika

Svetlosna obeležja na plovilima

<< < (4/6) > >>

ljubac:

--- Citat: zorter  30, 05, 2010, 21:17:55 posle podne ---Ljubac, pa video si na slikama da ima obelezje NASUKAN ILI USIDREN BROD.
Znaci i kad je broj usidren mora biti obelezen a narocito ako je udaljen od obale gde ima shanse da naidje drugo plovilo.

--- Kraj citata ---

po slikama koje si postovao nevidim da obeležavanje Nasukani ili usidreni brodovi važe za ove naše brodiće 7-8 metara

zorter:
Mozda si u pravu, ali po logici stvari, BOLJE JE DA BUDEM VIDJEN NEGO DA ME NEKO UDARI ipak mislim da treba da budu upaljena navigaciona svetla. :good: :good:

IKA:

--- Citat: zorter  30, 05, 2010, 21:47:18 posle podne ---Mozda si u pravu, ali po logici stvari, BOLJE JE DA BUDEM VIDJEN NEGO DA ME NEKO UDARI ipak mislim da treba da budu upaljena navigaciona svetla. :good: :good:

--- Kraj citata ---

bolje da me niko nevidi , jer kad me vide na šta ličim poželeće da me udare :lol:

zorter:
E vidis, nisam o tome razmislao na taj nacin. Ja se bojim, da se, kad me vide, ne uplase, pa da me iz tog razloga udare. Iz straha. :lol: :lol: :lol:

ljubac:

--- Citat: zorter  30, 05, 2010, 22:57:04 posle podne ---E vidis, nisam o tome razmislao na taj nacin. Ja se bojim, da se, kad me vide, ne uplase, pa da me iz tog razloga udare. Iz straha. :lol: :lol: :lol:

--- Kraj citata ---

Vidjao sam neke usidrene barže i mislim da sa njih svetli neka bljeskalica kao stroboskop.To se može vrlo jeftino napraviti u LED tehnologiji mada nevidim što bih se sidrio na nekom putu da može neko da me udari.u 99,9% slučajeva noćimo tako što se vežemo za obalu i tada je verovatnoća udara nikakva.Osim ako se uzvodno ne otkači neka barža ali tada nepomaže nikakva svetla.
Sve ovo pišemo da ustanovimo isplati li se zarad manje potrošnje struje menjamo navigaciona svetla i rizikujemo lošu vidljivost jer se navigaciona svetla koriste u vožnji sa upaljenim motorom tako da je potrošnja nebitna u tom slučaju

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju