E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti
stvlada:
--- Citat: captjerry 05, 06, 2009, 23:37:25 posle podne ---
--- Citat: stvlada 04, 06, 2009, 23:39:51 posle podne ---
mislis na djoleta?
--- Kraj citata ---
izmedjuostalog...on je bio jedan odboljih u toj ekipi...mada ramisljam da je odnesem opet kod njega ali da se pozovem na tebe ili da odemo zajedno, valjda me tad nece odrati...zveknuo mi je auspuh a nema kad da je rasklapam...
--- Kraj citata ---
odgovoran je on,samo moj burazer je super sa njim, ako hoces sutra ujutro da odemo do njega imas moj broj.
drug_igrutin:
Zanimaju me Vaša iskustva - kako ide farbanje u ovim jesenjim uslovima, do koje temeperature sme da se radi, koliko treba vremena da farba bude suva na prašinu i sl?
Kako utiče jutarnja rosa na farbu, sigurno da nije dobr, ali koliko je loše?
deda:
--- Citat: drug_igrutin 05, 10, 2009, 21:17:38 posle podne ---Zanimaju me Vaša iskustva - kako ide farbanje u ovim jesenjim uslovima, do koje temeperature sme da se radi, koliko treba vremena da farba bude suva na prašinu i sl?
Kako utiče jutarnja rosa na farbu, sigurno da nije dobr, ali koliko je loše?
--- Kraj citata ---
Vlaznost u vazduhu utice a pogotovo rosa!!Na Zorkinim kutijam cak i pise kolika je maksimalna vlaznost vazduha preporucljiva za farbanje.Treba biti veoma oprezan u ovo vreme!Ali sigurno ima strucnijih od mene po ovom pitanju pa neka se oglase!!
captjerry:
deda je potpuno upravu...jedino sto moze da utice na zorkine boje jesu vlaga i mraz...naravno kad imas mraz tokom noci imas i veliku vlagu pre toga, dodje na isto...ako bas moras da farbas na otvorenom, gledaj da bude dalje od reke ili nekog inace vlaznog podrucja...kreni oko 10-11 kad se vec isusi jutarnja vlaga kako bi stigla farba koliko toliko da se osusi do 7-8 sati...i tad ce ti verovatno matirati PU lak, ali to je najbolje sto mozes...nemoj ga slucajno prekrivati najlonom ili nekom ciradom zbog kondenza...i vidi ako mozes do nedelje da zavrsis, ovi najavljuju pogorsanje vremena od pon...
zoki novus:
a sucim kitujes?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju