E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Farbanje metalnog camca-iskustva i saveti
evrotec:
Zato sto je samnom pogodio da mi ofarba gliser i toda bude hempelom i ja mu dao novac u napred racunam skupa boja i da ne ulaze on medjutim on je to urdio zorkinim marstralom a umesto zastitu od alge nekom braon bojom za gvozdje uljanom
srsa:
A reklamacija? kuku
MiletaStamat:
Pozdrav za sve na forumu. Vidim da je ovde uglavnom rasprava o farbanju metalnog čamca, možda sam preskočio negde verovatno piše i o farbanju plastičnog čamca. Imam Pasaru vodičanku, hteo sam na proleće da ofarbam korito iste, pa me zanima postupak farbanja, kojom farbom. Da li je potrebno farbati i podvodni deo gde se sada nalazi stari antialgin ili taj deo da samo dobro očistim i ponovo namažem antialgin a da farbam samo deo iznad vode. Ako neko ima iskustva u tome svaki savet bi mi dobro došao, Da li se to može farbati valjkom ili mora kompresorom, ako može valjkom uštedelo bi mi malo novca jer bih onda sam farbao a za kompresor bi morao da platim majstora :). Da li je neko imao iskustvo lepljenja plute u kabini, pošto je u istoj bio etison što mi se nije dopalo jer skuplja prašinu. Imam još jedno pitanje u ime mog rodjaka koji ima metalni čamac sa kabinom koji već duže vremena stoji u dvorištu pa bi hteo da ga sredi da li negde u ZEMUNU ili Batajnici ima majstor koji bi pogledao čamac i da se onda dogovore oko skidanja stare farbe i komplet farbanja. Hvala za svaki dobronameran savet. Pozdrav. PS Slab sam sa tehnikom pa sam u više navrata pokušao da postavim ovu poruku ali mi nešto ne ide, ako se negde još pojavi to je zbog skromnog znanja oko kompjutera. :)
MiletaStamat:
Skoro saznao za radionicu Izrade metalnih čamaca, jahti i pontona u naselju Plavi Hrizont Zemun. Vodio vlasnika Slobodana_Bobana kod jednog prijatelja da mu pogleda čamac i dogovore se oko restauriranja. Nisam siguran u tačne mere čamca ali mislim da ima oko 7 metara, sa kabinom u dva nivoa. Peskiranje celog čamca i kompletno farbanje sa kvalitetnim farbama, i mazanje antialginom koštaće ga oko 800 do 900 eura. Još sledi konačan dogovor oko radova. Kasnije sam obišao i Slobodanovu radionicu na Plavom Horizontu, za moje skromno znanje impresivna porodična radionica, u njoj se već nalaze dve velike jahte koje se peskare i farbaju. Ako nekoga zanima evo da postavim sajt radionice www.plavihorizont.iz.rs može i telefon ali ne znam da li je uobičajeno postavljat telefone na forumu,mada verujem da dosta zna za radionicu, jer koliko sam razumeo Slobodan radi dosta dugo.
Zoran T:
Lepo vreme za vikend pa sam i ja bio vredan....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju