E, ovako treba... > Restauracije

"Odisej II" - u novom ruhu

<< < (2/18) > >>

IKA:
kao što se nazire novi pod je rađen od OSB ploča koje su pričvršćene na metalni kostur od vinkli 40*40 završna zaštita ploča od vode je izvedena premazivanjem epoksidnom smolom , obostrano sa posebnom pažnjom na bočne strane ploča. moja draga (od sada VESNA) je insistirala da se struktura OSBploča vidi jer joj se takav izgled neobično sviđa , pa sam ja bez obzira na svoje , sasvim drugačije ideje "vrlo rado" prihvatio njenu  pa to sada izgleda ovako

IKA:
bočne stranice unutrašnjeg dela stranice su prvobitno bile obložene ravnim  poliesterskim pločama , koje više nisu odgovarale zbog promene visine stranica kokpita.
Normalno, uz Vesninu saradnju sam uspeo da pronađem materijal koji sam svojevremeno opisao u temi "enterijer-zidne obloge , no neškodi da ponovim ,osnova ploče je u stvari saćasta struktura Leksan ploča površinski obrađena da izgleda kao drvena šperka.testirao sam njenu površinsku postojanost tako što sam nemilice trljao i pokušavao da oštetim površinu nitro razređivačem(više vrsta) i toj završnoj zaštiti nisam uspeo da naškodim , i posle 10-o minutnog tretmana nitro razređivačima izgleda kao što je izgledala prilikom kupovine.Dakle samo održavanje će biti izuzetno jednostavno

IKA:
istim tim pločama je obložen i plafon u kokpitu i to sad izgleda ovako

IKA:
kao što se vidi i vrata su obložena istim materijalom i oivičena aluminijumskim lajsnama kako bi se sprečilo mehaničko oštećenje ivica ploča.
konstrukciono i izvedbeno najteže je bilo ukloniti fiksnu pregradu "zid"kabine jer je ona bila jedan od najvažnijih elemenata u konstrukciji korita pa i celog broda.No morala je biti uklonjena jer sam se uvek osećao sam ko "ker" za komandom vozeći brod dok se društvo nemilice zezalo u kokpitu kuvajući Vesnine đakonije u kotliću i talandari dok smo plovili.
Tako sam uz posebna ojačanja i rebara i svih okolnih elemenata oko pregrade sa velikim zadovoljstvom iskoristio "Iskrinu" brusilicu staru preko27god(još uvek perfektno funkcioniše) i pregrada je pala za slobodu a na njeno mesto je došla pokretna pregrada koja se spušta nadole i daje jedan sasvim nov osećaj otvorenosti kabine

IKA:
pošto je Vesna smislila i novo mesto za kuhinjski element morao sam ( nešto i ja da smislim)   
da premestim i plinsku bocu da ne bi bila udaljena 5m od šporeta pa sam na mestu gde su nam uvek bile stolice u kokpitu napravio sanduk ,klupu u koju ću smestiti 2 plinske boce.
Tapaciranje sedišta klupe obavili Vesna i ja,eko kožom na koju mi je Dule skrenuo pažnju(570 din) ali sam kvalitetom oduševljen , normalno dezen bira znate već ko

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju