E, ovako treba... > Motori i oprema
Rezervoar
Verano:
Ima fora uradi se elektroiliza metalnog rezervoara,sipa se kristalna soda u odredjenoj razmeri i napuni se rezervoar do vrha vodom,odozgo se zavrne plasticni cep a kroz njega se provuce parce flaha ali ne sme da flah dodiruje matal nigde vec da samo u rezervoaru bude potopljen u toj razmucenoj sodi a gore da viri iznad cepa jedno 10 cm.Onda se prikljuce kablovi od ispravljaca kao kada punite akumulator (-) pol ide na metal rezervoara a (+) se kaci na onih 10 cm flaha sto viri iznad cepa.Tako stoji jedno 15 sati i rezultati su jako dobri.
dalibor:
Imam Yamaha rezervoar od 25l. Isti problem kao Broker.
Kolika razmera i gde kupiti kristalnu sodu?
Verano:
Kristalna ili pinterska soda se kupuje u poljoprivrednim apotekama i sluzi za pranje inox burica,i jedan kg kosta oko 100 dinara.Sa njime operes boga oca.Razmera koju ja imam je na 14 litara vode dodaje se 5 supenih kasika sode.
STG:
--- Citat: dalibor 05, 06, 2013, 08:16:32 pre podne ---Imam Yamaha rezervoar od 25l. Isti problem kao Broker.
Kolika razmera i gde kupiti kristalnu sodu?
--- Kraj citata ---
Za plasticne rezervoare je vise nego lakse.Nisam siguran da ima potrebe koristiti razne hemije,ipak je to plastika...
petar_kozic:
Soda je u celoj prici elektrolit. Moze se dodati i soli. Dodaje se samo da poveca provodljivost vode.
Inace posle ovih 12-15 sati sva rdja ostane na ovoj + elektrodi.
Rezervoar bude kao nov iznutra. Ovo moze da se primenjuje na svim metalnim rezervoarima.
Ako ne gresim najbolji je mesingani flah.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju