E, ovako treba... > Drveni čamci
Aphrodite boat
KNINDZA:
Bash nesto komentarisem sa Kapetanom:
Rupe koje vidite na rebrima imaju vise namena prva i osnovna je da smanji ukupnu tezinu a da pri tome rebra negube na cvrstoci tj. da nesmanji granicu izdrzljivosti. Upravo zato su i kruznog oblika bez ostrih ivica, kako bi se izbegla tacke napora.....
Sekundarna namena je provlacenje raznih kablova, delova i sistema......
Isti sistem se vidi i na ovom projektu:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=3729.msg42506#msg42506
Ovde je to jos vise uocljivo....ali aluminium je u proslosti bio skuplji....tako da se i stedelo.....
IKA:
iskreno nema logike ali možda je neki elemenat koji nije u projektu .. nebitno pitao si čemu služe oni tegovi , odgovor je onaj koji sam dao
KNINDZA:
--- Citat: odisej 07, 04, 2010, 00:43:08 pre podne ---tegovi koji pridržavaju lajsnu kojom se iscrtava kriva linija. U merama koje dobiješ u projektu dobijaš određene tačke koje spajaš linijom , u ovom slučaju mislim da je linija kobilice u pramčanom delu
--- Kraj citata ---
Jeste bash sam danas crtao u AutoCAd tj. precrtavao projekat.... i morao sam isto ovako da oznacujem tacke....e sada da one nebi ostale grubo spojene ovde on koristi tj. savija parce lima kako bi dobio krivudavu liniju.....
Samo mi nije jasno zasto i to nije uradio u CNC...
IKA:
kada bismo znali koji elemenat iscrtava bilo bi nam jasnije , ovako ko će ga znati, možda je neki elemenat nameštaja ili slično , ko ga zna. Na kraju krajeva zar nije i Pera na Jastogu morao nešto da seče i ubodnom .Kriza brate i kod njih , štedi se
KNINDZA:
Ali princip ostaje isti, a to je glatko spajanje tacaka pa iscrtavanje pa secenje.....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju