E, ovako treba... > Yamaha
odgovarajuca elisa za Yamahu 25 2t
ladjaVlajko:
Ako mogu samo da dodam i moje skromno mišljenje ... veći "pitch" propelera daje veću krajnju brzinu ali manji "pitch" daje startniji čamac. Može da se desi da se razočaraš kada ti čamac sa novim propelerom postane lenština.
To je otprilike kao brzine na menjaču u automobilu ... veći stepen prenosa veća brzina ali manji stepen prenosa startniji auto.
Popaj:
Masteru, već imaš dobru elisu :good:
Ja sa 9x10 i 25KS do 400 kg tereta na Lomacu glisiram bez problema.
Najlepša vožnja (startnost i brzina,ležanje u krivini,džombe...i sl.) na nekih 250 kg tereta.
Najveće uživanje na malo iznad lera....prk..prk..prkk...i tad se pitam kako da nađem neku malu elisu :dance1: :taunt:
Outboard Master:
--- Citat: Popaj 14, 04, 2010, 21:55:58 posle podne ---Masteru, već imaš dobru elisu :good:
Ja sa 9x10 i 25KS do 400 kg tereta na Lomacu glisiram bez problema.
Najlepša vožnja (startnost i brzina,ležanje u krivini,džombe...i sl.) na nekih 250 kg tereta.
Najveće uživanje na malo iznad lera....prk..prk..prkk...i tad se pitam kako da nađem neku malu elisu :dance1: :taunt:
--- Kraj citata ---
da imam dobru vec ali treba mi rezervna pa sam mislio kad vec kupujem da kupim nesto mozda brze , ma 12 ku cu da uzmem pa cu da vidim.
p.s popaje sta uradi za cizmu? ja nemogu nista da nadje sto na tvoj odgovara a da prodaju samo cizmu a ne ceo motor.
i jos jednom hvala svima na pomoci :drinks: :drinks: :drinks: :drinks: :drinks:
kemppi:
@Outboart Master
Jesi li probao elisu 12 inci,na mojoj Yamahi je 9 7/8x10 1/4,i Ja treba da kupim rezervnu da gura aluminijumski camac 6m.
@mossi
Na ovom linku sto je postavio Outboart Master,pise da su iste elise za motore 25,30 KS 2takta(posle '80 god.) i 25,30 KS 4 takta(posle 2000 god),pa bi trebalo da su iste elise na tvom i mom motoru.
mossi:
Für folgende Yamaha Motoren geeignet:
20 PS 1996 - 1997
25 PS 1980 & höher
30 PS 1979 & höher
F 25 (4 Takt) 2000 & höher
F 30 (4 Takt) 2001 & höher
--------------------------------
Tako ispadne po njima. :)
Hoćemo li onda trgovati?
Moja je Original Yamaha: 9 7/8 x 12 - F
Navigacija