Nautika opšta... > Ono što niste znali...
STARA "DOBRA" VREMENA
rade:
tri skupljanja se desavaju u Zabranu,1 maj,bajkeri,bubijada.Jedino haos ostane posle uranka.Djubre,polomljene klupe,stolovi.Polupani prozori na brodicima itd..To vise nije praznik rada nego praznik pijanih svinja.
deda:
Na "trulom zapadu" i jos koj-kude narod je doveden u red!Jednostavno,probaj da bacas gde stignes pa ce ti presesti!Nisu sam,o kazne te koje su ih dovele u red i nisu to uradili za mesec ili godinu dana!To je proces koji traje a zove se KULTURA!!!
ladjaVlajko:
--- Citat: pingvin44 03, 05, 2010, 12:10:50 posle podne ---Ili mozda tamo ne moze da se rostilja gde ti se dupetu svidi?
Ili te tamo neko ko ima dobru platu klepi po usima za svaku kesu koju bacis na mestu nepredvidjenom za to?
--- Kraj citata ---
To.
I jedno i drugo. Vatru ne smeš da pališ sem tamo gde je predviđeno a za eventualno bacanje đubreta koštaće te kao prosečna mesečna plata ovde.
Još jedna bitna razlika između "tamo" i "ovamo" je u tome što "tamo" ima mesta za odlaganje smeća na svakom koraku i nije nikakav problem baciti praznu ambalažu u kantu. Kada bi i ovde bila kanta pored svakog uređenog mesta za roštiljanje, onda bi i ovde bilo mnogo manje đubreta po parkovima. U Košutnjaku je skoro nemoguće pronaći kantu za smeće i jedini izlaz je da napuniš gepek đubretom u povratku.
To sve naravno nema veze sa pričama da "tamo ljudi vole svoju zemlju, drzavu, zastavu, ..." pa zato ne bacaju đubre. Reč je o čisto praktičnim razlozima što naravno ne sprečava domaće dušebrišnike da odmah iskoriste priliku da oblate svoje i poljube tuđe ...
A opet, to sve zajedno nema nikakve veze sa vandalima koji lome klupe, stolove, prozore i ostalo. Naši vandali su male mace u odnosu na njihove.
Zoran:
Ja to posmatram na ovaj način
Ceo grad i sve službe su znale da če narod da dodje na uranak.I šta su preduzeli
NIŠTA.Mogli su na svakih 20-30m da postave kese za djubre,da postave malo više klu-
pa i svega ostalog.Oni samo pokosili.Čak mi je sumnjivo i prskanje protiv krpelja jer su
ih moji neki prijatelji zaradili.
O wc-ima i da ne pričam.I onda o čemu mi pričamo.
zoke:
pricamo o tome a svako sto je donio u svom autu i svojim kesama mogao to lijepo i da vrati kao smece i da stavi u kontejnere a ne da baca i ljuti se sto nema gdje da baci. To su uglavnom godisnjaci ili neznam ni ja sta su ,a mi koji smo malo cesce u prirodi malo to drugacije glaedamo
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju