Ribolov > Gde Pecate?

Opovacki Kanal

(1/2) > >>

Kapetan:
Danas sam posle 20 godina otisao na pecanje na Opovacki Kanal... po secanju to bese kod Japanskog Cveta levo ili desno pa trazis pogodo mesto za pecanje...

Mesta za pecanje ima napretek , obala je zarasla u trsku, topole i vrbe ali na svakih 30 - 50 metara imate uredjen spust koji su napravili drugi pecarosi pre vas...

Sto se tice Japanskog cveta on vise ne postoji sada je to preuzela neka Hriscanska Organizaciaj Beograda , bivsoj kafani se ne moze prici jer je podinut visok zid a svugde je video nadzor...  Ovako to izgleda

da se vratimo na temu... Opovacku dunavac je koliko sam primetio krcat ribom ,stapovi su radili na 2-3 minuta ali moja vestina je bila presudna pa sem par nekih primeraka na plovak i jednog somica na stap nista drugo nisam uspeo da izvucem iz vode... ali onaj koji zna da peca nema sta da se brine... Ja sam dosao oko 13 a to je izleda kraj pecanja posto je onda nastupila pauza do recimo 3 kada je riba ponovo pocela da radi ...

obala je za divno cudo umereno zagadjena tako da se moze naci cist kutak, problem je sto pored kanala uporedo ide magistralni put Beograd Zrenjanin pa on pospesuje zagadjenje kanale... koliko sam video sve smece je donela voda, pecarosi su jako malo tome doprineli ....evo malo i video snimaka sa kanala...

[/url]

Kapetan:
sad bas na wikipediji vidim da je skoro u liniji sa gavrinom adom ...

Opovacki Dunavac - Opovacki Kanal

http://wikimapia.org/#lat=45.0552124&lon=20.3861618&z=14&l=0&m=b

colonelo:
Pa cestitam kapetane na ulovu. Lepo si poceo sezonu imajuci u vidu da si prosle godine lovio samo peseve. A ona zvonca sto si stavio na stap nemoj da stavljas na kariku nego na vrh stapa, bolje je.  :drinks:

deda:
Onome ko stvarno peca zvonce netreba!! :)

bugi:
Kazu da je tu nekad bilo ribe koliko volis
Onda su dosle mreze pa struja i sve pobise
Koliko ja znam tj. koliko sam ja isao i obilazio te terene kad se krene levo dodje se do nasipa a sa druge strane tog nasipa je cuveno mesto koje je spojeno direktno sa Dunavom i zove se Dudun Dunavac
Drugi kraj kanala i de do nasipa ka Tamisu
Sve mi deluje da dok nije bilo nasipa taj kanal je spajao Tamis i Dunav...moguce da je zato nekad tu bilo i orijaskih somova

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju