E, ovako treba... > Plovila
Zeko 2
Labud 1258:
Sale, ja malo dosadan sa tom bočnom lajsnom.
Verovatno planirate da je zatvorite nekako ? Pitam jer deluje ofarbano u završnu ( možda grešim ) a ona je otvorena.
Moja ladja koja je još u restauraciji, je imala brojna loša rešenja. Situacije kada ne mogu da nekom delu pridjem i zaštitim ga, očistim.
Ukoliko bi ovakav kutijasti profil ostao nezatvoren ili nedovoljno dobro zatvoren, rdja bi krenula posle prve kiše.
Lep pozdrav !
Kapetan:
--- Citat: broker975fx 31, 07, 2016, 17:02:23 posle podne ---Moram da priznam da sam iznenadjen da si prvo presao sa plastike na metal a i da si promenio koncepciju i filosofiju.
--- Kraj citata ---
a ja presao na plastiku i napustio celik :) iz ovog ugla nema idealnog materijala ...
ladja, dobro izgleda , samo ojacaj pramac kao sto ti onomad rekoh :)
Zakeralo:
Pozz,
Sve najbolje sa ladjom, da se nauzivas i naplovis.
@Kapetan, lako ti je u toplim krajevima sa plastikom. Razmisli malo da ides da jedris severnim prolazom sta bi voleo, plastiku ili celik sa malko ojacanom vodnom linijom :).
Sto se tice pramca, lepo retro resenje, jedino je moglo tehnoloski drugacije da se izvede. Sa cevkom, ili sa kobilicom od 10mm pa onda da se sa strane zavare limovi.
Kako god.
Uzivaj, zato je pravis, mada ima malo mazo uzivanja i u pravljenju sajkaca
Pozdrav
HOGAR:
Biće zanimljivo pristajati upravno na obalu,a i silaziti sajkaca
zankiki:
Upravo sam o tome malopre razmišljao, i sad vidim tvoj post.
Mada, ne koristimo svi na isti način brod, mi smo uglavnom vezani na nekoj plaži sa dnevnih 100+ ulazaka i izlazaka iz broda... Pogotovo je zimi zeznuto, kada bi trebao izaći da ne pokvasiš noge...
Iskreno, meni se nešto preterano i ne sviđa, ni po obliku, kao ni dimenzijama. Da pravim brod te dužine, morao bi imati bar 3.3 - 3.5 metara širine, ipak širina daje komfor.
Ne sumnjam da će svom vlasniku pružiti mnogo lepih trenutaka i uživanje, zato se i pravi. Kao ni da će biti plovan. Ovo je samo moje lično mišljenje. Svi imamo svoje ukuse, i svoj način na koji koristimo brod.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju