E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Atest kuke i prikolice...

<< < (3/8) > >>

Srecko Sojic:
malo umrla tema a meni zapelo pa da priupitam  55555

@LSI da li imate neku informaciju vezanu za registraciju brodske prikolice uvezene iz amerike? naime, skoro sve americke prikolice za brodove i camce imaju hidraulicki sistem kocenja koji se od samonalijetajuceg sistema kocenja razlikuje samo u tome sto kod ovog sistem sapa na rudi sabija sajlu koja sabija disk ili dobos a kod hidraulickog sistema u sapi se nalazi glavni kocioni cilindar koji povecava pritisak ulja koji takodje sabija diskove ili dobos i vrsi kocenje. (profesore nadam se da sam bar blizu)

ALI, u vecini zemalja EU (njemacka, holandija) hidraulicki sistem kocenja na ovakvim prikolicama je zabranjen. licno sam zvao njemacki TUV i holandski RDW i ni jedna institucija mi nije mogla objasniti zasto je zabranjen hidraulicki sistem. samo su rekli VERBOTEN!

kakva je situacija kod nas? da li se moze dobiti atest za takvu prikolicu i da li se moze registrovati?

kod mog primjerka je izvadjen cilindar i zavarena sapa da bi prikolica bila upotrebljiva bar za kategoriju 750kg tako da sada to moram zamijeniti da bi kocioni sistem bio u funkciji. sapa sa cilindrom je negdje 50-100 USD tako da se isplati s obzirom da je prikolica nosivosti 2700kg! takva registrovana nema ispod 2-3 soma evra

bugi:
Jel to dvoosovinska prikolica?
Ja sam registrovao prikolicu pre mesec dana i savetujem vam da odete direkno na masinski i raspitate se
Mnogo je lakse registrovati fabricku prikolicu nego neku pravljenu

Srecko Sojic:
da jeste dvoosovinska zara od prikolice fabricka original. jedino sto nema plocicu sa serijskim brojem. pokusacu da se obratim na masinski. da li postoji neko odjeljenje gdje treba da se obratim?

njegos68:
 Ako nema pločice obrati se na  ffff   sajkaca

Srecko Sojic:
otju djole otju da saradjujem  sajkaca

spomenuh vec da i sapu moram da mijenjam jer je kocioni cilindar operativnim zahvatom izvadjen a sapa zavarena. posto je ova kombinacija trenutno udaljena jedno 7000km od mene pokusavam da saznam o kom modelu se radi da bih to narucio iz USA. trebace mi i jedan hidraulicar da to napumpa i osposobi...pa tek onda atesti i djavoli

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju