E, ovako treba... > Plovila
Mali Alu Čamac 375
mossi:
Zezam se ja za ono slabašan, samo ipak je nezgodno.
He he samo da znaš da mi je to sa rotirajućom šipkom, danas palo na pamet.
Ali ... ima problem. Ta zadnja šipka od nosača, ne može više da se pomeri unazad.. takva je konstrukcija prozora, a imam krovni spojler na autu pa zapinje kad se nasloni sa zemlje! :diablo: :diablo: :diablo:
Ili ću smisliti ili ću voditi nekog!
:drinks:
LSI:
Mossi,
Šta god smislili za podizanje (a 60-70 kg nije malo, pa i za snažnije; sve preko 30 kg što treba podići na tu visinu zahteva ili još jedan par ruku ili nekakvu "obrtnu šipku") i spuštanje, ipak, skrenuo bih pažnju na onih pomenutih 100 km/sat kao od šale.
Sa takvim teretom ne bih savetovao takvu vožnju, a pogotovu ako čamac nije učvršćen i sa prednje strane.
Dakle, obavezno fiksirati pramac negde ispod prednjeg branika, traka, zatezač po sredini i konopac na krmi ispod zadnjeg branika ili za kuku za vuču. Sve ostalo je rizično i pri manjim brzinama. Jedno zbog vetra koji stvara otpor i podvlači se ispod čamca, pa ga podiže (bez obzira na uzgon koji se formira na gornjoj površini korita), a drugo zbog iznenadnog kočenja. Takav teret ima vrlo veliku inerciju.
Ponavljam, 60-70 kg je 60-70 kg, pa makar bili i od aluminijuma.
Pažljivo i srećno se vozili i još više uživali na vodi!
Zoran:
Dve sipke paralelno sa kolima,na kraju rotirajuca cev.Mogu da strce preko spojlera.Ucvrsceno za gepek.Ajd u zdravlje.
mossi:
LSI, ja nisam neodgovoran vozač. Nosači su Tulle i nose po šapi 50kg!
Prednju gurtnu sam zategao momački, a ni kanap pozadi nije bio loše zategnut.
Stao sam dva puta da sve proverim kako stoji. Ništa se nije pomerilo ni milimetar.
Olimpovu tehniku sam i sam hteo da primenim, ali na krmenoj dasci ima neke dorade tako da nisam hteo da je oštećujem.
Olimpova 106-ica nema taj spojler koji momački smeta! Lucky Olimp!
Sve u svemu, ovo je tek bila probna vožnja!
:drinks:
mossi:
Kombinovane obaveze. :sorry:
Varalicom (trenutno) samo na soma i bucova (još par dana pa ŠTUKA!).
Za ovakvu probu mi treba minimum celo popodne! :yahoo:
Biće ovih dana.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju