E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

SIDRENJE SAVETI

<< < (6/27) > >>

11zodiac11:
Ovo kazu radi na moru.
"Radi se o tome da se na sidro stavi malo lanca koje mora biti nešto duže od sidra, a koji se radančom spoji s ušicom na vrhu ispod krakova. Na vrhu tijela sidra ušicu vežemo tankim konopčićem od konoplje dugačkim desetak centimetara za lanac, tako da lanac ide uzduž tijela samog sidra. Na lanac vežemo sidreni konop i naše sidro za velike dubine je spremno. U slučaju zapinjanja za grebenito dno, brodom lagano krenemo naprijed, konopčić usljed sile puca i sidro se lagano oslobađa od stijena gdje je zapelo. Za sljedeće spuštanje sidra opet vežemo konopčić i sidro je ponovo spremno."

captjerry:
prvi put cujem ali ovo nema veze sa dobrim sidrenjem, vec sa tim da mozes da oslobodis sidro u slucaju da zakaci negde...moglo bi da se proba, mada nikad do sad nisam imao probleme tog tipa sa danfortom i plugom ( sa onim kisobran jesam)...

11zodiac11:
Za osloboditi sidro je dobar nacin, a za sidrenje sto da ne, uglavnom sidro na kanapu je "majka", ako nesto podje po zlu noz i gotovo.

SALE NB:

--- Citat: Kapetan  07, 08, 2009, 15:31:10 posle podne ---obavezno dva sidra.... sa regate imam odlicno iskustvo ...

kod rama sam bacio sidro po propisima... 3 duzine na dubinu (FISHINDER DUBINA) sve kako treba ... sta se desilo .. camac je bio miran jedno pola sata ali je onda jednostravno odplovio .. sva sreca stigli smo ga na vreme...  evo par slika da dokumentujemo :)

ovo je slikao sale pola sata posle bacanja sidra brod jos stoji na svom mestu ....

ovo je slikano 5 min posle sidrenja...

uopste mi nije jasno sta se dogodilo .. Dule misli da je sidro palo na kamen i da se posle otkacilo , ok ali kako se posle nije zakacilo opet ??? dubina je bila 10 metara tamo gde sam ga stigao, bacio sam oko 30 metra konopca a dubina pocetnog sidrenja je bila oko 9 metara ... pojma nemam sta se desilo ....

--- Kraj citata ---

Ako pogledaš svoju sliku, videćeš gore na tvrđavi onu rupu na bedemu, kroz koju sam slikao Petru. A kad sam slikao Petru, kroz rupu nismo videli tvoj brod, već sam morao izaći na onu kozju stazu da ga uslikam- što će reći, kada sam ga ja slikao, on je već uveliko krenuo u "plovidbu".  :taunt:

Kapetan:
ako analiziras fotografiju videces da nisi u pravu ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju