E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

SIDRENJE SAVETI

<< < (4/27) > >>

broker975fx:
Da li bi imalo svrhu pored glavnog sidra na istom sidrenom kanapu spustiti još jedno sidro npr. manjeg mačka. Znam za varijantom utege, npr olovne kocke koja se na ovaj način spušta i obezbeđuje bolji položaj sidra i lanca. Ovog mačka spustio bih preko alke srugim kanapom a kod podizanja prvo prvo bi njega povlačio pa onda glavno. Radili ovo neko ili je ovo samo za more.

Kapetan:
obavezno dva sidra.... sa regate imam odlicno iskustvo ...

kod rama sam bacio sidro po propisima... 3 duzine na dubinu (FISHINDER DUBINA) sve kako treba ... sta se desilo .. camac je bio miran jedno pola sata ali je onda jednostravno odplovio .. sva sreca stigli smo ga na vreme...  evo par slika da dokumentujemo :)

ovo je slikao sale pola sata posle bacanja sidra brod jos stoji na svom mestu ....

ovo je slikano 5 min posle sidrenja...

uopste mi nije jasno sta se dogodilo .. Dule misli da je sidro palo na kamen i da se posle otkacilo , ok ali kako se posle nije zakacilo opet ??? dubina je bila 10 metara tamo gde sam ga stigao, bacio sam oko 30 metra konopca a dubina pocetnog sidrenja je bila oko 9 metara ... pojma nemam sta se desilo ....

broker975fx:
Ćuti dobro se sve završilo. Čitao sam Kojadinovićima sa Kli kli-jem se desilo da su dva sidra zaorala i brod otplovio na otvoreno more tokom jedne oluje dok je posada igrom slučaja večerala u marini. Kao bili su u žešćoj frci jer po pomorskom pravu ako nađeš brod bez posade u međunarodnim vodama on je tvoj, prosto mi je neverovatno da je to tako ali eto tako piše.

Dva sidra ali kako ih spustiti, čitam da neki kažu da je to nepotrebna komplikacija i slično, ja bez dva ipak ne bih mirno spavao.

Kapetan:
na vodenici sam bacio sidro i vezao se za obalu ... sto je sigurno sigurno je ... vetar je celunoc vrteo brodove kao na cigri a ja miran .. ne kazem da se neko odkacio ali sigurno je sigurno .. pogotovo sto moje sidro imam sistem da ako brod krene uzvodno samo sebe odkaci ...

broker975fx:
Kako bre otkaci samo sebe  :skull:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju