E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
SIDRENJE SAVETI
mossi:
Sve je to potpuno nepotrebno i nebitno ako se plovi samo po Dunavu, more je neka sasvim druga priča.
Pitanje je sledeće: Koliko će čamac biti na moru, a koliko na Dunavu.
Elaborirao bih Dunav pošto o moru nemam blage veze.
To je šminkerski čamac za sprudove.
Što bi rekli sidro ti ni ne treba. Kraj priče.
Ako ti treba sidro, to je neko što će držati u max 50-80cm vode na dužini KANAPA od max 5-10m.
Pošto to nije pecaroški čamac da se sidriš na 12m dubine u jakoj vodi .. ne vidim dalju raspravu oko sidra, lanca i ostalih komplikacija.
Osim .. aj da ne budem vulgaran ... bacanja para i mlaćenja prazne slame.
114
mossi:
Ovako nekako..
114
zankiki:
Kod mene i sidro i lanac i kanap stoje u jednoj plastičnoj gajbici na pramcu... Jedino što bi na gliseru pri skaknju po talasima ta gajbica završila u Dunavu... sajkaca
sceka:
Ako ne gresim tvoj camac ima kabinu, trebalo bi da se prba da se iz kabine pridje sto vise pramcu i da se vidi kako on izgleda ispod i gde bi eventualno mogla da se otvori rupa za spremiste sidra.
Evo par predloga sa Youtube;
hi
DuleN:
--- Citat: mossi 04, 12, 2017, 20:03:31 posle podne ---Sve je to potpuno nepotrebno i nebitno ako se plovi samo po Dunavu, more je neka sasvim druga priča.
Pitanje je sledeće: Koliko će čamac biti na moru, a koliko na Dunavu.
Elaborirao bih Dunav pošto o moru nemam blage veze.
To je šminkerski čamac za sprudove.
Što bi rekli sidro ti ni ne treba. Kraj priče.
Ako ti treba sidro, to je neko što će držati u max 50-80cm vode na dužini KANAPA od max 5-10m.
Pošto to nije pecaroški čamac da se sidriš na 12m dubine u jakoj vodi .. ne vidim dalju raspravu oko sidra, lanca i ostalih komplikacija.
Osim .. aj da ne budem vulgaran ... bacanja para i mlaćenja prazne slame.
114
--- Kraj citata ---
mossi bravo,
Rekao si sve sto mislim i ja prostim recima...
Zato sam i napisao prethodni post...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju