E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Kako na obalu?

<< < (2/4) > >>

giganova:

--- Citat: Dule  10, 03, 2010, 00:15:08 pre podne ---Ma naravno. Kontraši su uvek kontraši, to im dodje nekako kao imidž . Ali svi ti kontraši voze dobra plovila. Po principu... hvalim rusko vozim nemačko.
Tačno je da sam ja uvek zastupao mišljenje da je jedino isprano imati čamac koji je projektovao stručnjak. Nije važno koji je oblik korita. Važno je da je ono projektovano za odredjenu namenu. I tu sam uvek imao protivnike :)
Odokativna metoda me užasava :) .

--- Kraj citata ---
   :diablo: :skull:  :pioneer: :pioneer: :pioneer: :pioneer: :taunt:

IKA:
trtenutno nemam bolje slike ali ovako sam ja to rešio na mom odiseju

IKA:
primetićete da u odnosu na brodić do mene moj pramac uopšte ne dotiče obalu , dok je susedni čamac morao da pramac nasuče na obalu. Na drugoj slici se vidi kako most stoji kad je sklopljen na pramcu.
Možda se nekom neće svideti kako to izgleda ali prednosti koje omogućava taj most poništavaju estetski utisak.
Kapetane Vkorito je uvek lakše odsukati kad se recimo pramac nasuče na obalu dovoljno je čamac zaljuljati levo desno i sam se spušta u vodu.
Na Tisi gde je obala uglavnom muljevita često se namerno zaletim par puta u obalu i usečem kanalić koji mi omogućava da pramac bude dva metra od ivice vode

Kapetan:

--- Citat: odisej  11, 03, 2010, 09:33:16 pre podne ---primetićete da u odnosu na brodić do mene moj pramac uopšte ne dotiče obalu , dok je susedni čamac morao da pramac nasuče na obalu. Na drugoj slici se vidi kako most stoji kad je sklopljen na pramcu.
Možda se nekom neće svideti kako to izgleda ali prednosti koje omogućava taj most poništavaju estetski utisak.
Kapetane Vkorito je uvek lakše odsukati kad se recimo pramac nasuče na obalu dovoljno je čamac zaljuljati levo desno i sam se spušta u vodu.
Na Tisi gde je obala uglavnom muljevita često se namerno zaletim par puta u obalu i usečem kanalić koji mi omogućava da pramac bude dva metra od ivice vode

--- Kraj citata ---

slazem se za odsukavanje, ali ja kad nagazim cheom na belu stenu ne moram ni da ga veem napravi se neki vakum i onda kada krecem ubacim u rikverc i zapalim cigaru za minut se sam iscupa....
ali ipak ce sledeci imati V korito ojacano

jel moze onako rukom iscrtan sistem ovog tvog sistema ? samo posle fotografisi i okaci kao sliku da vidimo kako si radio .. ako stignem veceras ja cu okaciti jednu moju ideju

deda:
Mislim da smo vec ranije pricali na ovu temu!Tada sam,a i sada predlazem da se za to iskoriste platforme za aluminijumske gradjevinske skele.Lake,vec uradjene i dovoljno cvrste!
http://www.astra-sb.com/Gradjevinske%20skele.html

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju