E, ovako treba... > Elektrika
Wind generators
Zoran Marinković:
sha
Da li bi za elisu mogao da se iskoristi veliki plafonski ventilator uz korekciju uglova samih krilca. Mali su otpori u ležajevima, dobro su izbalansirani, lagani su a i jeftini.
Jedino je pitanje koliko su čvrsti da izdrže jači vetar.
poljo:
--- Citat: zorter 16, 07, 2009, 11:45:11 pre podne ---Kako li ovo šušti kad radi. Ne bi smeo nijednog košarkaša pustiti na palubu da mu ne otkine glavu (mog kandidata za zeta od 2,12). Ne svidja mi se uopšte!!!
Bljak..... :shout:
--- Kraj citata ---
Izvini ,Druze , tu mi tesko mozemo da pomognemo ha
Kapetan:
--- Citat: Zoran Marinković 31, 01, 2013, 08:33:15 pre podne ---Da li bi za elisu mogao da se iskoristi veliki plafonski ventilator uz korekciju uglova samih krilca. Mali su otpori u ležajevima, dobro su izbalansirani, lagani su a i jeftini.
--- Kraj citata ---
hm mozda bi i moglo ... mnogo je veci pritisak na spojeve kada stoji kao ventilator nego kada stoji pod 90 stepeni ... a centrifugalna sila je manje vise identicna ...
svojevremeno sam video na netu opasan trik za elise... uzmu se PVC cevi one od 100-150 mm, pod odredjenim uglom se potope u boju tako da jedan kraj (pun krug viri) recimo da je ugao 45 stepeni... onda se osuse i odseku po toj liniji... i dobiju se kao elise...
pokusacu da nadjem na netu pa cu okaciti ...
Kapetan:
nadjoh :
a evo ti slican nacin pravjlenja propelera, u odnosu na moj opis......
broker975fx:
To sam i mislio od tih cevi da pravim, mada danas kada su cene solara tu gde su zaista se postavlja pitanja isplativosti odnosno neisplativosti ovog sistema, probaću da napravim kad pozavršavam neke stvari. Jel si siguran da taj jugov motor može da 50W i na kom broju obrtaja?.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju