E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (155/161) > >>

Mr. No:

--- Citat: neptun  24, 03, 2022, 21:13:42 posle podne ---Ako imate racun, garancija je dve godine minimum za svu tehnicku robu.

--- Kraj citata ---
Sto se garancije tice, imam račun a rekli su mi da paneli imaju 2 godine garancije a kontroler 1 godinu. Koliko ja znam sva tehnika mora da ima 2 godine garancije tako da smatram da i za kontroler imam 2 godine garancije (ako baš budem toliki baksuz da zatreba).

Mr. No:

--- Citat: flashnbgd  24, 03, 2022, 21:15:00 posle podne ---Pa u idealnim uslovima kada je sunce u zenitu on moze oko 8A, sve drugo je manje I zavisi od dosta fakfora da sad ne nabrajam

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

--- Kraj citata ---
Tako i piše u specifikaciji - 8.33 A daje jedan panel.

To bi trebalo da bude max u idealnim uslovima....

Zato sam i kupio jači kontroler od 30 A ako zafali još malo snage da mogu da dodam jos jedan panel mada se nadam da ce ovo biti dovoljno.

flashnbgd:

--- Citat: Mr. No  24, 03, 2022, 22:41:28 posle podne ---
--- Citat: flashnbgd  24, 03, 2022, 21:08:31 posle podne ---Pa punjenje sa 14V je odlicno, sve preko 13.8 Je dobro punjenje. Zavisi od tipa baterija koje koristis.

--- Kraj citata ---
Mislio sam na napon sa panela 14 V. Koliko se secam, struja punjenja  akumulatora je tada bila nešto oko 0.1 A

A kada ih radno vezem u istim uslovima imam napon 40-tak V sa panela... rekao bih da će više da puni ovako.

Videcemo svakako kada budem imao malo više vremena da se igram sa ovim :)

--- Kraj citata ---
Pa ako, je akumulator napunjen dovoljno ne moze se puniti, kontroler ne pusta punjenje dalje nego samo koliko je potrebno

Drivee:
Svaki unimer moze da izmeri A, pa mogao si odmah izeriti i A. Ako je po specifikaciji 8, racunaj da je to 4 neka srednja.

Sto se tice vezanja, experimentisi...

Sto se tice dugotrajnosti, ja mislim da oni crkavaju kada se motaju i razmotavaju. Stradaju provodnici, lome se itd..

neptun:
Ovo su polusavitljivi paneli. Nema namotavanja.a savijanje im smeta ocigledno..moj se pokvario,a nisam ga savijao uopste.
Nervira me ta fora sa vrdanjem od garancije. Ako je taj panel 122*67 cm ne verujem da moze 8A ,bas me zanima sta cete izmeriti..
A da li ih vezivati redno ili paralelno zavisi i od kontrolera.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju