E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
neptun:
E i ja pokusavam da kupim fleksi panel.prosle godine sam kupio kod arene jedan od 100w i odlicno je radio,prosto neverovatno,to je ona mat varijanta kao da ima neke piramidice po povrsini, ali je iz nekog razloga poceo da prekida i na kraju sam ga vratio. Sad sam u potrazi za novim, po mogucstvu kvalitetnijim. Ako nista ne nadjem do kraja marta ,moracu da uvozim.
Kontroler sam takodje izbacio. imao sam one obicne kineske,ali se greju i malo mi ftka da ih ostavim na brodu da rade kad nisam tu ,pa sam sad kupio victronic smartsolar mppt. Prosle godine sam jedva izgurao leto na moru sto se tice struje zbog loseg kvaliteta te opreme, pa sad gledam da nadjem neke sto kvalitetnije..ti obicni kontroleri kao rade ok,ali ja sam kupio dva komada za svaki slucaj i oba su mi sumnjiva.ovaj victronik bi trbalo da bude ok.
Mozda bude na sajmu nautike nesto od tih panela.
Drivee:
Ja bih licno to zaobisao. Nisu oni jos..kako treba. Relativno nova tehnologija.
Mr. No:
--- Citat: neptun 16, 02, 2022, 18:31:41 posle podne ---E i ja pokusavam da kupim fleksi panel.prosle godine sam kupio kod arene jedan od 100w i odlicno je radio,prosto neverovatno,to je ona mat varijanta kao da ima neke piramidice po povrsini, ali je iz nekog razloga poceo da prekida i na kraju sam ga vratio. Sad sam u potrazi za novim, po mogucstvu kvalitetnijim. Ako nista ne nadjem do kraja marta ,moracu da uvozim.
Kontroler sam takodje izbacio. imao sam one obicne kineske,ali se greju i malo mi ftka da ih ostavim na brodu da rade kad nisam tu ,pa sam sad kupio victronic smartsolar mppt. Prosle godine sam jedva izgurao leto na moru sto se tice struje zbog loseg kvaliteta te opreme, pa sad gledam da nadjem neke sto kvalitetnije..ti obicni kontroleri kao rade ok,ali ja sam kupio dva komada za svaki slucaj i oba su mi sumnjiva.ovaj victronik bi trbalo da bude ok.
Mozda bude na sajmu nautike nesto od tih panela.
--- Kraj citata ---
Ne mogu da nađem sada na KP oglas te radnje kod arene ali bih po tekstu oglasa rekao da su to ovi paneli?
https://www.kupujemprodajem.com/gradjevinarstvo/solarna-oprema/flex-solarni-panel-monokristalni-150w-12v/oglas/132222530?filter_id=1456700113#photoBig
Uvoz panela odakle? Koji proizvođač?
Što se kontrolera tiče, gde kod nas ima Victron (ili neki drugi kvalitetni) kontroler da se nađe?
Moguće da će neko da ponudi solarnu opremu na sajmu nautike al bar do tada da znam(o) šta je u ponudi kod nas :)
Mr. No:
--- Citat: Drivee 17, 02, 2022, 07:16:58 pre podne ---Ja bih licno to zaobisao. Nisu oni jos..kako treba. Relativno nova tehnologija.
--- Kraj citata ---
Ja bih to rado zaobišao ali kod mene paneli moraju da stoje na tendi ili moram da pravim neku dodatnu konstrukciju na kojoj bi iznad tende stajali paneli a to stvarno ne želim da radim. Da moj čamac ima tvrdi krov ne bih ni razmišljao o fleksibilnim panelima....
Drivee:
Ja sam uzmao sve u Borik Plus. Garancija, racun itd.. nemaju Victorn koliko vidim ali imaju onaj Epever. I on je dosta dobar.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju