E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (16/161) > >>

mossi:
Solarni panel mi dodiruje "šasiju", kao i kontroler koji je zašrafljen na istu.

Treba nešto da varim na čamcu, pa me interesuje da li treba sve da rastavim da ne bi došlo do nekog kuršlusa?  :diablo:
Ne bi mi prijalo da rikne niti panel niti kontroler.

Zavarivanje se vrši TIG/MIG aparatima za aluminijum.

:telephone:

Kapetan:
imas ih u telefon inzinjeringu , uzmi one bolje oko 50 60 evra su

Pera GARMIN:
Brokeru,
polovinom decembra stiže široka paleta VICTRON proizvoda na lager kod uvoznika u Beograd,

Biće tri vrste kontrolera punjenja za solare: 21/24V - 10A, 12/24V-20A, DUO 12/24V - 20A (za dva akumulatora) kao i opcionih daljinskih komandi za kontrolere punjenja. Naravno stiže i MPPT solar punjač, kao konfekcionirani i kablovi za povezivanje panela.

Od panela stižu samo "veliki" monokristalni 80W i 130W.

Cene će biti spremne kad stigne roba, oko 15/12/2011

Zole:
extra popust !
solarni paneli 20w samo 50 evrića

Kapetan:

--- Citat: Pera GARMIN  28, 11, 2011, 13:42:49 posle podne ---Biće tri vrste kontrolera punjenja za solare: 21/24V - 10A, 12/24V-20A, DUO 12/24V - 20A (za dva akumulatora) kao i opcionih daljinskih komandi za kontrolere punjenja. Naravno stiže i MPPT solar punjač, kao konfekcionirani i kablovi za povezivanje panela.

--- Kraj citata ---

Pero daj malo vise o ovim MPPT uredjajima kazu da pune i do 30% jace, onomad kad smo uzimali odustali smo zbog cene bili su bas skupi za nase trziste sada ih vec ima i ovde kod nas za 30-40 evra ...

@mossi
samo raskaci + kabl iz solara do kontrolera i skini plus sa akumualtora i to je to ... izoluj ih da ne dodju slucajno u kontakt sa ladjom

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju