E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (134/161) > >>

Drivee:
Bilo gde u svetu gde rade mobilni telefoni možete uključiti
i isključiti neki električni potrošač.To se postiže pozivanjem
preko GSM mreže, ali ne ostvaruje se veza, tako da ne troši
kredit. Prekidač se uključuje na drugi zvuk pozivanja, i tom
prilikom se dobije zauzeće kao znak da je uključeno, a
isključenje je posle 4. poziva.
Može se koristiti za uključivanje grejanja ili hlađenja u
vikendicama, ili uključivanje nekih udaljenih potrošača u
trenutku kada to Vama treba.
Jedna od mogućih primena je daljinsko restartovanje
servera i u tom slučaju na poziv pravi prekid od 5 sekundi.
Više informacija i poručivanje:
tel. 022-310-545
http://www.proko.rs/tv/za_kucu.php#3 »
ili potražite na internetu "Proko elektronika".

maverick:
Kupio sam novi webasto air top 2000....kazu trosi do 22w na sat....Posto imam mali camac osim kabine kad spavam bit ce jedan izduv u dijelu di pecam da ugrijem ruke po zimi...Tako sam vidio kod kolege i odusevio sam se s tim. Ako webasto radi 5 sati po danu...da li mi je dovoljan panel od 50w i baterija od pedesetak Ah...s tim da nisam svaki dan na pecanju i s tim da na krovu nemam mjesta da stavim recimo 100 w panel

flashnbgd:
Obicno kada treba webasto sunce koje ti treba za panel nije ti saveznik...ne postoji tacan odgovor.

Послато са SP6.2 уз помоћ Тапатока

budens72:
Mislim da bi akumulator morao biti veceg kapaciteta

zankiki:
Sa tim akumulatorom može bez punjenja da preživi noć, možda dve... Ako ti treba za vikend pecanje, a bude klasična zimska oblačna nedelja sa kratkim danima teško da će ga panel od 50W dopuniti za 5 radnih dana...
Eventualno sa kvalitetnim MPPT kontrolerom, koji puni po malo i kad je slabija struja, ali i to je sve vrlo upitno. Razradio je Nidža temu u tome do kraja, trebao bi biti panel koji daje jaču struju i kvalitetan kontroler da bi se u oblačnim uslovima uopšte punilo. Takođe, zimi su dani kratki, a i u podne sunce nije iznad, nego iskosa, pa ne verujem da taj panel može i u najboljem delu dana, ako je sunce, da daje preko 2A...

Bilo bi dobro da nam napišeš u kom režimu bi se to koristilo... Za vikend pecanje - noć-dve na vodi pretpostavljam? Ja bih se u tom slučaju pre orijentisao na dubokoprazneći 50-60Ah (da bi sigurno mogao da izgura 2 noći korišćenja) i nošenje kući na punjenje (zbog ovoga pre ubokoprazneći od 50, nego klasični od 100Ah koji je teži za nošenje)... Jer as 50W i oblačnim zimskim danima većinu vremena ne bi imao punjenje uopšte.

Naravno, sledeća zanimljiva stavka je koliko punjenje imaš na motoru, znam da vi prelazite velike relacije, pa možda nije zanemarljiva stavka...

Da se ne udubljujemo dalje dok ne javiš kako bi to koristio, pa da možemo da pametujemo... I onako je napolju -9 pa i nemamo šta pametnije raditi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju