E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (99/161) > >>

barbanesa:
E ovo jos nisam cuo... ha ha stri stri llll 56568

Zvonimir:
Barbaneso pa to je majstor Milos sto je bio u tvojoj marini, samo je otisao jer su ga nervirali oni iz bivse uprave na celu sa predsednikom. Dobar je on covek samo mu ne ide posao, pa je i bolje sto si montirao panele sam.

Misha D:
Ne zelim da mi solarni panel stalno zauzima prostor na palubnim ili krovnim povrsinama.
Iznosio bih ga iz ostave samo kada sam na sidru, tj. kada je plovilo maksimalno izlozeno suncu.
Da bih izbegao duplo vecu duzinu kablova (a time i odredjeni gubitak u napajanju akumulatora) i dobio na brzini instaliranja bez busenja plovila i zavlacenja u masinski prostor gde su baterije, pade mi napamet mogucnost da se umesto klema ili stipaljki koristi utikac (kao za upaljac). Da li neko ima iskustva sa takvim nacinom spajanja-napajanja?
p.s. U prodavnicama auto-opreme prodaju kablove za ispomoc kod starovanja motora sa praznom baterijom pomocu veze upaljac-upaljac.

Kapetan:
radice... struja ne zna da li ide preko eksera, solarnog konektora ili preko uticnice...
obrati paznju na presek kablova i na jacinu struje koju uticnica moze da podnese...

Misha D:
Struja punjenja panela od oko 200W je max 7-8A, utikaci su mi povezani sa osiguracima od 10A

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju