E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (94/161) > >>

Arsa:

--- Citat: Kapetan  23, 12, 2013, 20:51:56 posle podne ---jel to znaci da nisi izvadio vodu iz motora a ide zima ? :)

--- Kraj citata ---

Jel ti vadiš vodu iz motora na kolima?

U izmenjivaču toplote koji je u zatvorenom sistenu, imam antifriz. Motor se vodom snabdeva iz reke ispod broda koja ne ledi. Motorni prostor mi je baš dobro ušuškan.

Danas je bilo 8 stepeni kad sam startovao motor pa je sve bilo ok.  sajkaca

Kapetan:
 dobar deo ljudi sa brodskim motorima vadi vodu iz sistema... bem li ga ...

stvlada:

U izmenjivaču toplote koji je u zatvorenom sistenu, imam antifriz. Motor se vodom snabdeva iz reke ispod broda koja ne ledi. Motorni prostor mi je baš dobro ušuškan.

Danas je bilo 8 stepeni kad sam startovao motor pa je sve bilo ok.  sajkaca
[/quote]

Moj savet ti je da ispustis recnu vodu iz izmenjivaca toplote,impelerske pumpe i izduvne grane(ako je hladjena vodom),barem sam ja tako uradio.

Misha D:
u glavnom dovodnom crevu , u izmenjivacu, glavnoj pumpi, cevima za pitku vodu,  wc solji, svim ventilima i pumpama i gumenim crevima iznad i ispod vodene linije ima dosta vode. Ili se ispusta ili se ubaci antifriz ili se stave neki grejaci.

zankiki:
Pre neki dan mi je stigao iz kine kontroler za solarnu ploču, zbog vetra nisam mogao na brod, isprobano kući ispod sijalice i sve radi baš kao što treba, ali me buni jedna stvar.

Naime, u uputsvu za kontroler piše da se za punjenje akumulatora ne koristi drugi izvor sem solarnih ploča jer može da se ošteti. Meni je povezano da motor puni akumulator kada radi, da li je te bolje otkačiti, ili u praksi i nema toliko veze, i može da se ostavi i jedno i drugo?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju