E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (88/161) > >>

Kapetan:

--- Citat: Manojlo  09, 10, 2013, 22:58:52 posle podne ---Da li je ovo moguće?
Snimak montaže solarnih panela koji se okreću ka suncu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document,"script", "facebook-jssdk")); Post

--- Kraj citata ---

jeste i nije skupo ... ali ovi sto su postavili su klasicne dijabole posto im paneli prave sendku jedan drugom ... plus tracking sistem kosta mnogo ....

zankiki:
Gledam nesto i razmisljam

http://www.solarnipaneli.us/proiz.html

100W - 100E, 100W je max oko 8A, right?

A onda gledam

http://www.elvet.co.rs/Cenovnik%20solarne%20opreme.pdf

Gde imaju neki kontroler do 10A za oko 25E

Ako sam ja sve dobro povezao, resio bih punjenje akumulatora i odrzavanje zimi za oko 125E? Akumulator oko 70Ah?

Manojlo:

--- Citat: Kapetan  09, 10, 2013, 23:31:54 posle podne ---
--- Citat: Manojlo  09, 10, 2013, 22:58:52 posle podne ---Da li je ovo moguće?
Snimak montaže solarnih panela koji se okreću ka suncu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document,"script", "facebook-jssdk")); Post

--- Kraj citata ---

jeste i nije skupo ... ali ovi sto su postavili su klasicne dijabole posto im paneli prave sendku jedan drugom ... plus tracking sistem kosta mnogo ....

--- Kraj citata ---

Jasno je da je moguće, ali zanima me da li neko ima iskustva sa takvom montažom? Koliko sam shvatio iz filma, paneli mogu da se postave u različite položaje bez da prave senku.
Kapetan kaže "jeste i nije skupo, ali tracking sistem mnogo košta" ... Nisam razumeo, da li je skupo ili nije?

zankiki:
Verovatno je hteo da kaže da jeste skupo, ali se kasnije isplati!

Kapetan:

--- Citat: Manojlo  11, 10, 2013, 16:12:28 posle podne ---Jasno je da je moguće, ali zanima me da li neko ima iskustva sa takvom montažom? Koliko sam shvatio iz filma, paneli mogu da se postave u različite položaje bez da prave senku.
Kapetan kaže "jeste i nije skupo, ali tracking sistem mnogo košta" ... Nisam razumeo, da li je skupo ili nije?

--- Kraj citata ---

nije skupo postaviti [anele i resiti probleme el energije ... skup je tracking sistem

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju