E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (80/161) > >>

Kapetan:
svejedno je ...

Zoran:

obavezno pri montazi napravite montazno demontazni sistem da mozete da ga naginjete ka Dunavu da bi hvatao vise sunca... ja sam sa tim sistemom u testovima postizao teoretski maximum ...
[/quote]

Ne razumem bas naginjanje prema Dunavu.Kako panel hvata vise sunca okrenut prema
Dunavu?Zanaci mi na Savi djabe kupovali panele.
Ja moj okrenuo prema suncu.

Kapetan:

--- Citat: Zoran  28, 12, 2012, 22:48:00 posle podne ---Ne razumem bas naginjanje prema Dunavu.Kako panel hvata vise sunca okrenut prema
Dunavu?Zanaci mi na Savi djabe kupovali panele.
Ja moj okrenuo prema suncu.

--- Kraj citata ---

experimentisao sam vise puta ... ako okrenes panel prema suncu da sunce udara pod 90 stepeni dobijes recimo 4 ampera , ali ako ga nagnes dodatno da sunce bije u njega sa recimo 70 stepeni ali i da sa vode skuplja odbljesak od sunca dobijes i 5-6  ampera... naravno ne mozes ici preko teoretskog maximuma ...

trik je u tome da ti teoretski maximum imas u podne po najacem suncu par minuta kasnije i ranije pada mu snaga ... sa hvatanjem odbljeska od vode ti mu realno isporucujes vise sunceve energije pa samim time i daje bolje rezultate ...

evo i matematicki.. ako jacinu sunca stavimo u raspon od 1-10 ....

sunce jako 7 + odbljesak jak 4 = daje 11 poena sunceve energije .... sve jasno zasto treba uracunati na odbljesak ...

ovaj recimo moze i da rotira i da naginje ....

Zoran:
Predajem se.

broker975fx:

Ne mogu da nađem ali čovek kači pored panela običnu foliju ovaj snimak je sličan

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju