E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
broker975fx:
--- Citat: Kapetan 05, 12, 2012, 12:41:57 posle podne ---epidemija.... broker taj panel sto si naveo ima ispod 200 watti i po dimenzijama i po amperazi... moj panel od 120 watti je da davao 6.9 ampera.... nije moj ustvari otisao je sa cheom kod pecova:)
--- Kraj citata ---
Davao je možda al na 12v ovde je 7.8A al na 24v - pa bi okvirno to bilo oko 15.6A na 12v
Kapetan:
Marke prvi klip gde je 19V pogledaj ponovo ...
!
lepo se vidi da je ceo sistem u pogonu znaci opterecen, svetle lampice na kotroleru ... Napon o kome ti pricas je na izlazu iz kontrolera 14.4 volta ...
Ali nije ni to tacno kod ovog kontrolera sa video priloga... iz ne znam kog razloga, dobar deo kontrolera MERI periodicno voltazu akumulatora a onda ga puni sa 0.5 volti vise nego sto pokaze akumulator ... zasto je to tako ne znam ... ali znam da sam to primetio kada sam stavio prazan akumulator i krenuo da ga punim pa krenuo da merim struju a onda prebacio na voltazu .. mislio sam da mi se pokvario sistem, pozvao momke i oni mi rekli da izmerim za par dana i stvarno su bili u pravu ...
ja sam merio napone bez opterecenja na drugom klipu ali isto bih dobio i na prvom .. kontroler je taj koji obara napon na potreban ...
ajd ako budes imao vremena da testiramo POLY i MONO i jednom za svagda da zatvorimo temu sta je bolje poly ili mono, ja kad sam ulazio u celu pricu citao sam brdo literature i sem nize cene POLY nema drugih kvaliteta ... e zato su svi imali VHS a samo nas par BETAMAX, al zamisli meni i dan danas radi betamax iz 1981 (ili druge) godine a snimci na kasetama ko da su juce nastali ...
ladjaVlajko:
Što bre dokazuješ da je 2+2=4 ?
Evo ti na youtube tona testova ... ajd ovaj na primer. Lik je spojio poly i mono od po 50W i merio. Poly je bio toliko lošiji da je mislio da su mu uvalili neispravan.
Premotaj na 2:30
Kapetan:
a brate ne znam ni ja .. valjda necu da se utopim u domacu memlu ...
Bane:
Zabole me glava od silnih računica i dokazivanja da li je kupovina ok ili nije. Ako ja kažem da je kupovina ok.... onda je ok. Kupio sam ploče po ceni koju nisam očekivao, priključio i rade. Da li daju 18 ili 20 W j......e. Imam struju na čamcu koji sam kupio bez proračuna i matematike...postojala je želja i budžet ffff.
Ploče sam poručio, obavešten sam da su stigle (NISAM UPLAĆIVAO AVANS!!!!), otišao po ploče, popio kafu, isplatio..... i sve ok. Čini se kao fikcija u našoj (kako bi neki rekli habitat!!!), zar ne.
Dakle, otvoren sa za saradnju/kupovinu sa svima koji mi obezbede ovu cenu FCO vrata stana ili bok čamca. Dotle ću kupovati od prodavca od koga sam kupio moje prve solarne ploče u 52 godine.
Inače, dobio sam impulsivnu želju da svugde stavljam solarne ploče, i neću se zaustaviti na 40 W oops 36W ili možda 32W, j......e, kao s početka priče
grandpa
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju