E, ovako treba... > Elektrika
Solarni paneli
Kapetan:
Pitas coveka za garanciju,
dokazes mu da su mu Kinezi uvalili slabije panele,
on prizna da je menjao fabricke dimenzije, (po meni skinuo je pogresan PDF)
i on ode...
niko tebe prijatelju ne blati nego kao potencijalni kupac zelim da dobijem informacije kako bih se odlucio o kupovini, nije malo para i za te pare hocu da dobijem to sto sam platio .... a ovde je dokazaivost jednostvna sirina x duzina x 1.2 i dobije se snaga ...
--- Citat: Jazo 03, 12, 2012, 10:10:04 pre podne ---Slobodno izvolite, kupujte i dalje po 2 do 2,5 eura po watu kod onih koji su treća ili četvrta ruka, ili onih koji tvrde da su recimo iz Engleske paneli, a ta firma ima fabrike samo u Kini i indiji.
--- Kraj citata ---
khm , opet imas pogresne infromacije trenutna cena u Srbiji je do 1.2 do 1.5 sa pdv-om (pracenje u zadnjih mesec dva) , garancijom i sa matematikom koja se uklapa ... ima onaj u Beceju, elektircar ... a moze i da se uveze pa ako uspes zeznes carinu nema pdv-a ...
oblak:
Pusti Jazo Kapetana, ima nas koji smo zainteresovani. Koji panel ima dimenziju priblizno 60x40cm?
broker975fx:
Nije nego kapetan elergičan na poli 6589
Ja koliko sam shvatio njegovi paneli su nešto većih dimenzija nego uobičajeni pa mu opet dođe na isto, kakgo kod
Kapetan:
broker nisi shvatio ...
sirina x duzina x 1.2 = koliko panel ima watti ...
a to se ne poklapa sa dimenzijama/wattima koje je Jazo ostavio, sem za prva dva ... ti se bese zaleteo na ono 300 watti 12 ampera pre neki dan ... na kraju ces da kupis ponovo ladju bez tabana vidim ja ...
naravno da ce uvek biti za sisanje ... a forum sluzi tome da se znanjem i iskustvima dodje do dobrih stvari...
sto se POLY i MONO panela tice, nisam ja alergican na POLY, nego to je ona cuvena prica BETA i VHS, UNIX i WINDOWS... evo ja se trenutno interesujem za trecu vrstu panela koji ima najgore karakteristike ali ima par prednosti ...
ono sto treba da ti bude bitno jeste da vidis koliko na kraju dana napuni POLO a koliko MONO .. a odnos u zavisnosti od izvora idu od 1:0,7 do 1:0,5 u korist MONO panela ... e sad ti meni reci za nesto sto ce se koristiti 20 godina (tolika je garancija) da li ces da razmisljas o 20 % vecoj ceni ?
maverick:
kapetane...
jeli moze taj panel da skopcam na obicni akumulator od automobila od 75 ah..i ima li smisla da kupim neki od 50-60 w...cisto da malo nadopunim kad sam na pecanju...od potrosaca imam webasto rasvjetu i neki mali tv..i sonar sam zaboravio...sto se tice struje na knap izdrzim tri dana koliko budem na pecanju...
ima li smila kupiti taj neki manji
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju