E, ovako treba... > Elektrika

Solarni paneli

<< < (6/161) > >>

poljo:
Da ne otvaram novu temu za jedno pitanje ... Da li zna neko gdje bi se moglo pronaci fleksibilnih solarnih panela , dimenzije istih i eventualna cijena ?
Svasta bi ja da znam ,zar ne ?

Kapetan:

--- Citat: poljo  13, 04, 2011, 14:26:53 posle podne ---Da ne otvaram novu temu za jedno pitanje ... Da li zna neko gdje bi se moglo pronaci fleksibilnih solarnih panela , dimenzije istih i eventualna cijena ?
Svasta bi ja da znam ,zar ne ?

--- Kraj citata ---

flexi ili THIN FILM su jeftiniji pa skoro 50 % u odnosu na MONO panele , ima ih pretezno u evropi recimo po 2 evra ih nije tesko naci....

ali su jako jako losi ... na ovoj slici sa vikipedije ZELENI su ti takozvani flexi ili THIN FILM, a ove sto mi prodajemo su LJUBICASTI ili MONO

drugim recima ne isplati se ...

evo ti i link sa wikipedije :  http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_cell

Kapetan:
da ne bude da ih bas pljujem :) imaju oni svoji prednosti kao stio je recimo ovako nesto

poljo:
Bratac cijena nije bila ono sto me ponukalo da razmisljam o ovome . Na mojoj ladji svakako planiram da pravim neku binmini tendu ili nesto slicno pa zasto onda ne upotrebiti toliku povrsinu za proizvodnju struje . nemam nikakvu namjeru da pravim cvrstu pokrivku pa mi onda kristalni bas i nisu neko rijesenje, zar ne ? Naravno da prihvatam u razmatranje svaku ideju .

Kapetan:

--- Citat: poljo  13, 04, 2011, 14:42:51 posle podne ---Bratac cijena nije bila ono sto me ponukalo da razmisljam o ovome . Na mojoj ladji svakako planiram da pravim neku binmini tendu ili nesto slicno pa zasto onda ne upotrebiti toliku povrsinu za proizvodnju struje . nemam nikakvu namjeru da pravim cvrstu pokrivku pa mi onda kristalni bas i nisu neko rijesenje, zar ne ? Naravno da prihvatam u razmatranje svaku ideju .

--- Kraj citata ---

razmisljao sam i ja o thin panelima kao tendi svojevremeno u okviru jednog projekta... ali nisam nigde nasao infomraciju kako se ponasaju na stalno lomljenje i i pokretanje... ono sto vidim u svetu je da ih zalepe za cvrstu povrsinu i tako ostave ... e sad ako krene vetar da ih talasa mislim da ce jako brzo popucati ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju