E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Drvena paluba
brodski stolar:
Za unutra moze da se stavi kako ti je volja isto kao i u kuci samo malo kvalitetnije zbog povecane kolicine vlage.Spolja je veliki problem.Kuvanje u ulju je najkvalitetnija stvar koju ja znam.Radi se na nacin sto se uzme limeni pleh ili bure u velicini predmeta koji se ulji .Onda se kompletan pedmet potopi u laneno ulje ili jeftitije u masinsko ulje i drzi u tome 7 dana uz svakodnevno grejanje ili ostavljanje da se greje citav dan na suncu.Nakon toga treba predmet pustiti da se ocedi .Ukoliko predmet nalazi na suncu i vodi postupak treba ponavljati svake godine obavezno.Tako odradjen predmet netreba lakirati.Jedini problem Masinskog ulja je sto sve potamni ali nekome se i to svidja.Evo neke od patosnica koje mi je ostala u radionici to je od mahagonija sa zalivenom sikom na speru od 10mm
dalibor:
Svratio sam do Uradi sam juče i nisu još dobili Bankerai.
Ali Deking je Majka Jana. Dodje mu najjeftinije.Nema održavanja ,pukneš 100e i miran si.
E sad drvo je drvo najlepše samo što traži održavanje.
Sa obzirom da je reka koja ima puno peska,blata ja bi stavio pre deking nego drvo.
broker975fx:
Upravu si to je lepo,kvalitetno I trajno resenje samo stoi treba preko 20 dasaka + ko zna koliko za skrivene troskove,za sada za palubu ne mogu da dam toliko, evo ga prolece a ja jos ne zavrsi spavacu kabinu
Misha D:
impregnirana camovina iz "Uradi sam" dve godine na suncu i u vodi i ne pokazuje promene, a i lagana je za podici kada treba ocistiti dno camca
STG:
Cini mi se da je deking skoro pa jednako bankai-u?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju