E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Drvena paluba
zoki novus:
Idi do stovarista gradje preko puta Kovaca(hotel Mladost) imas aris obradjen po pristojnoj ceni
ladjaVlajko:
Vidi ... svako drvo se krivi u zavisnosti od toga kako idu godovi duž njega. Pošto je verovatnoća da godovi idu ravno jednaka nuli zbog načina kako se drvo seče u daske, jedini način da minimiziraš efekat krivljenja je da dasku rasečeš u uže letvice. Letvice potom zalepiš bočno, vodeći računa da godove okrećeš naizmenično.
Otprilike ovako:
brodski stolar:
Po mom iskustvu najbolje je staviti deking on je dovoljno cvrst nekliza i dobro neprima vlagu.Jedino sto treba da se povede racuna je srafljenje ili lepljenje .Ako se srafi obavezno srafiti mesinganim ili prohromskim srafovima na rastojanju od 40 cm ili lepljenje na sperplocu debljine 10 mm i zapunjavanje medju prostora Sikinom gumom za fuge.Sve u svemu veoma komplikovan posao ,samo mala greska i mnogo rada i novca ode u propast.Tema je veoma opsirna pa cu dati jos komentara imam neke patose u radionici pa cu oko se setim sutra da ih slikam i stavim ra vidite 25648
ladjaVlajko:
Gde nabavljaš bronzane šrafove ?
brodski stolar:
To su mesingani stafovi i ima ih u nautickim prodavnicama Ja sam kupovao na Adi A neke mi je pravio i metalostrugar
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju