E, ovako treba... > Motori i oprema

Magnezijumska anoda

<< < (10/13) > >>

HOGAR:
Al da pozuri na ostrvo,mozda ce biti zauzeto sojenicama pa nema gdi da izadje  lol lol ha

LSI:
Zaista se ne sećam koliko puta sam kao klinac pročitao Toma Sojera i Avanture Haklberi Fina (da ne pominje ostale avanturističke priče i romane ali ove dve knjige su nekako najbliže ovome o čemu mi pričamo) ali zaista ne verujem da bi moglo da se desi da u slučaju da mi se pokvase šibice ne mogu da dodjem do civilizacije u roku od nekoliko sati. Tako da mi sve to postaje besmisleno.

Sem toga, ja i ne nameravam da se na vodi (pa tako i u eventualno opasnim situacijama) nadjem kad zahladni i krenu jesenje kiše. Verujem da je takvih kao ja mnogo, pa sam otuda i komentarisao upotrebu magnezijuma i kresiva.

Medutim, ko god želi da se zabavlja i na taj način ja mu želim maksimalno uživanje.

Kapetan:

--- Citat: LSI  06, 08, 2012, 09:44:21 pre podne ---... ali zaista ne verujem da bi moglo da se desi da u slučaju da mi se pokvase šibice ne mogu da dodjem do civilizacije u roku od nekoliko sati. Tako da mi sve to postaje besmisleno.
--- Kraj citata ---

e lazo... srednje vode , znam da imam negde upaljac na ladji al ga nema nigde... da odvezujem ladju i idem do bele stene po upaljac ne ide... kresnes magnezijum i milina...

nekoliko sati za nas pusace ne dolazi u obzir, a vala ni za rostiljdzije...

u svakom slucaju ostaje pitanje KAKO SECI MAGNEZIJUM, to je bitno za nas koji bi da imamo par plocica na camcu a i za ove koji bi trebalo da prilagode Anodu svojoj cizmi ...

LSI:
Mislim da ste videli svi one velike seckalice za metal - neki ih zovu i giljotina.
Mislim da na njima možete bilo koju debljinu da presečete - nije to tako tvrd metal.
Samo povučete polugu i "cak" (pazite prste ako sečete manje komade)!

Ali kad isečete pločice, ne zaboravite da ponesete i kresivo. Bez njega ste u istoj poziciji kao i kad ne ponesete šibicu.

stvlada:
Mg secem bonsekom i brusilicom i nikad nisam imao problema,kad hocu da se igram pokupim spon sa stola i zapalim,gori kao prskalica a najboja kombinacija je da se spon pokupi u krpu pa se krpa naprska odmascivacem za kocnice pa se sve to zapali pa da vidis veselje....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju