Nautika opšta... > EKOLOGIJA

Kormorani

(1/10) > >>

Kapetan:
Dosta se prica da kormorani uticu na riblji fond, ono sto znam o odrzanju vrsta jeste da priroda sama regulise broj u zavisnosti od kolicine hrane..

E sad posto se zbog narusenog ekosistema kormorani uspesno i neometano razmozavaju preko broja koji bi bio u ravnotezi sa prirodom , za ocekivati je da ce sve manje riblje hrane biti za njih ... sto ce rezultovati smanjenjem njihovog broja ...

Da li neko zna sta je sekundarna hrana kormorana ?

samardza:
Kormoran jede dnevno koliko je i njegova tezina nazalost ribe.Leti brzinom do 60 km i roni do 13 metara dubine.Zakonom je zasticen.Za jednu koloniju kormorana u vreme razmnozavanja treba  750 000 kg ribe.

budens72:
Problem je što pre desetak i više godina kormorana nije bilo mnogo,pa ga je država stavila pod zaštitu, a sad kada se prenamnožio niko od nadležnih ne reaguje...Tako da ih je sve više...
Moje lično mišljenje je da je kormoran postao štetočina,jer ga ima u prekomernom broju i da će desetkovati riblji fond ako se nešto ne preduzme

IKA:

--- Citat: budens72  04, 03, 2010, 15:29:15 posle podne ---Problem je što pre desetak i više godina kormorana nije bilo mnogo,pa ga je država stavila pod zaštitu, a sad kada se prenamnožio niko od nadležnih ne reaguje...Tako da ih je sve više...
Moje lično mišljenje je da je kormoran postao štetočina,jer ga ima u prekomernom broju i da će desetkovati riblji fond ako se nešto ne preduzme

--- Kraj citata ---

Zabraniti im ribolov iz čamca :yahoo: :yahoo: :yahoo: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kapetan:
novi zakon o lovu , danas ili sutra ce raspravljati o njemu ...

http://www.ecolss.com/SAOPSTENJA/23_10_2009_Nacrt_Zakona_o_divljaci_i_lovstvu.pdf

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju